nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Akik nem csak a neten kutatnak

A legtöbb kutató-blogger egy-két évig aktív. A szabadidőben szerkesztett tudománynépszerűsítő oldalak között nehéz négy-öt évnél régebbit találni.

nyest.hu | 2014. augusztus 14.
|  

A 2010-ben elindított sorozatot folytatva idén negyedik alkalommal rendezik meg a Kutatók a Neten – Kutatói Blog és Weboldal Találkozót. A virtuális seregszemlén a tudományos munkájuk mellett vagy annak részeként blogot, web/Facebook-oldalt szerkesztők gyűlnek össze, hogy a kutatások iránt érdeklődők közös platformon ismerkedhessenek meg a tudomány művelőinek hétköznapjaival és eredményeivel.

„Az Internet világa folyamatosan változik. A tapasztalatok azt mutatják, a legtöbb kutató-blogger egy-két évig aktív, és a szabadidőben, magánemberként szerkesztett tudománynépszerűsítő weboldalak között is nehéz négy-öt évnél régebbit találni.” – véli dr. Paszternák András, vegyész, a találkozók ötletgazdája.

A Kutatók a Neten 2014 virtuális rendezvényre várják mindazok jelentkezését, akiket mindennapjaik a laborok, levéltárak, könyvtárak világához köt. A rendezvény a kutatók által írt, működtetett blogok és web/Facebook-oldalak bemutatásán kívül az egymás közötti együttműködés szorosabbra fűzését is szolgálja. Az érdeklődők 2014. november 10 – 16. között érhetik el a virtuális találkozót a rendezvény weboldalán.

Ezzel a képpel egy nagyon is érdekfeszítő, tudományos témájú posztot is illusztrálni lehetne
Ezzel a képpel egy nagyon is érdekfeszítő, tudományos témájú posztot is illusztrálni lehetne
(Forrás: Wikimedia Commons / NASA Goddard Space Flight Center / CC BY 2.0)

Jelentkezni is online lehetséges, határidő 2014. október 31., a részvétel díjmentes. A virtuális bemutatkozás hete alatt legtöbb érdeklődőt vonzó blogok, weblapok szerkesztői könyvjutalomban részesülnek.




Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X