nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @aphelion: Bizonyos nyelvjárásokban pedig az "e" és az "a" is használatos mutatónévmásként...
  2020. 07. 03, 18:12  Mi is az az Uralonet?
 • mederi: Kérdés.. (Több is van, de most csak ez.) A múltidő jele a magyarban egy vagy két t. Valóba...
  2020. 07. 03, 17:55  Szótekerészeti agybukfenc
 • aphelion: @mondoga: Így van. @durek: Azokban a nyelvváltozatokban, ahol következetesen elhagyják a n...
  2020. 07. 03, 17:50  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @szigetva: "tehát: mutató névmás = az, névelő = a." nem igaz ...tehát: mutató névmás = az,...
  2020. 07. 03, 17:19  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @aphelion: "Igen, mert az ősnyelvek eleve úgy vannak rekonstruálva, messze nem 100%-os pon...
  2020. 07. 03, 17:06  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A világ legszexisebb akcentusa

Az íreket jól ismerjük híres barna sörükről, a zöld mezőkről és a birkákról – de gondolták volna, hogy a legszexisebb akcentus is az övék?

nyest.hu | 2009. november 26.
|  

Kidolgozott izmok vagy domborúan telt idomok, lenyűgöző intellektus vagy elbűvölő kedvesség, netán szuperelegáns sportkocsi vagy platinaszőke hajzuhatag: sok mindenbe bele lehet szeretni, amikor párt választunk. De gondolták volna, hogy az akcentus is sokat nyom a latban?

Egy friss felmérés szerint a nők 60 százalékát szexi akcentusuk alapján csábítják el a férfiak, és a nők 40 százaléka inkább választ partnert szexi, mint kemény hangzású akcentussal.

No és mi számít szexinek? Az ír után az előkelő második helyet a dallamosan pergő olasz nyelv szerezte meg, a harmadik helyen pedig a skótok végeztek a Kippreport beszámolója szerint.

Jogosan lepődik meg az, aki a sokáig listavezető francia akcentust hiányolja a felsorolásból. Nos, úgy tűnik, a francia nyelv renoméja valóban megkopott egy kicsit az utóbbi időben – és ezért többen nem mást, mint Nicolas Sarkozyt okolják. A felmérést végző One Poll szóvivője szerint „a francia államelnök egymaga képes volt megváltoztatni a franciákról alkotott képet a világban.”

A top 10-es lista egyébként a következőképpen alakult: 1 ír, 2 olasz, 3 skót, 4 francia, 5 ausztrál, 6 angol, 7 svéd, 8 spanyol, 9 walesi, 10 amerikai.

A kutatók egy csoportja váltig állítja, hogy az arab akcentus magasan ver legalább kettőt a felsoroltak közül (a svédet és az ausztrált), a másik csapat azonban nem ért ezzel egyet.

Hogy hol áll a magyar nyelv a listán, arról nem szól a fáma – de talán nem is fontos ez, amíg tudjuk, hogy úgyis nálunk tartják legszebbnek a nőket.

Információ
X