nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A világ legnagyobb zászlaja

Egy Bukarest melletti repülőtéren felavatták a világ legnagyobb zászlaját, amelyet a helyszínen hitelesített a Guinness Világrekordok kiküldött megfigyelője.

MTI | 2013. május 29.
|  

A több mint 79 ezer négyzetméteres (349 méter hosszú és 227 méter széles) piros-sárga-kék trikolor Libanon 66 ezer négyzetméteres zászlaját fosztotta meg a világelsőségtől.

Az öttonnás vásznat önkéntesek százai cipelték ki a Bukarest melletti Clinceniben található repülőtér gyepére, kibontása pedig fél napot vett igénybe. A heves szél miatt homokzsákokkal rögzítették a zászlót, hogy ne lobogjon, mert méretei miatt az veszélyes lett volna.

A helyszínen jelen lévő Victor Ponta román miniszterelnök gratulált a rekordot kezdeményező és megvalósításából médiaeseményt szervező Antena 3 hírtelevíziónak. Ponta szerint a románoknak hiányzik az önbizalmuk, ezért fontosak az ilyen világrekordok, főleg, ha azok nemzeti jelképekhez is kapcsolódnak. Mircea Dusa védelmi miniszter úgy nyilatkozott: Hargita megyei képviselőként számára fontosabbak a nemzeti jelképek, mint másnak, ezért is járult hozzá, hogy a katonaság támogassa a rekorddöntést.

Az avatón légi parádét rendeztek, egy katonazenekar pedig latin-amerikai örökzöld slágereket játszva, szokatlan tánclépésekkel szórakoztatta a közönséget. A kezdeményezők május elején egy 800 kilós EU-zászlóval edzettek a mostani csúcsdöntésre: az akkori, 12 ezer négyzetméteres kék lobogót Ceaușescu ugyancsak rekordméretű betonkolosszusa, a parlament által használt Nép Háza elé feszítették ki.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X