nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Inttranews
A végtelen hírforrás

A nyelvek a világon a legérdekesebb dolgok közé tartoznak. Ezért nagyon-nagyon sok cikk szól róluk.

nyest.hu | 2015. április 23.
|  

Érdekli a fordítók és tolmácsok világa? Vagy Ön is nyelvekkel foglalkozik? Szívesen bepillantana a fordítás műhelytitkaiba? Most már 350 ezer angol vagy spanyol nyelvű cikk közül válogathat a témában az Inttranews oldalán, adta hírül a kontax.com.

A fordítók és tolmácsok nemzetközi szövetségének, a Inttranetnek a hivatalos online napilapját, az Inttranewst 2004-ben indították útjára. Az elmúlt több mint egy évtizedben a lap hatalmas olvasóközönségre tett szert. Több mint 140 országból mintegy 45 ezren olvassák az oldalon nap mint nap közzétett híreket. Az eddig itt megjelent és az archívumból most is elérhető cikkek száma most átlépte a 350 ezres határt.

Az Inttranews nem csak hírportálként működik, hanem a Linguist of the Year Award (Az év nyelvésze) díj 2006-os alapítása óta szponzorálja is a díjat. A 2015-ös évben az Intranett tagjai a díjra Oliver Ready fordítót, az oxfordi Saint Anthony Kollégium kutatóját jelölték, aki Bűn és bűnhődés új angol fordítását készítette.

Már nem kell papíron olvasnia, ha érdeklik a nyelvek
Már nem kell papíron olvasnia, ha érdeklik a nyelvek
(Forrás: Wikimedia Commons / John Oxley Library / CC PD)

Az Inttranews oldalán megtalálható cikkek ingyenesen olvashatók. Ám az archívumban való keresés csak előfizetők számára lehetséges. Az egy éves előfizetés ára 50 euró. Ezért cserébe minden, az olvasót érdeklő témákban megjelenő cikkről a hét minden munkanapján e-mailben értesítést küldenek. Emellett az előfizetők az archívumban és az állásajánlatok között is kereshetnek.

Forrás

Inttranews archives now contain more than 350,000 articles

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X