nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Robotzsarut koppintják az oroszok

Dmitrij Konsztantinovics hamut szórhat a fejére – ahhoz azért nem ragaszkodunk, hogy radioaktív legyen.

nyest.hu | 2014. december 31.
|  

Dmitrij Kiszeljov orosz újságíró A hét hírei (Вести недели) című műsorának köszönhetően közismert. A jobboldali, Putyin-párti politikus  szélsőséges nyugatellenes és homofób kijelentéseiről híres. Műsorában többek közt azt is kijelentette, hogy a melegeknek meg kellene tiltani, hogy vért vagy spermát adjanak, ha pedig balesetben hunynak el, szívüket el kell temetni vagy égetni, mivel alkalmatlanok arra, hogy beültetéssel meghosszabbítsák valaki életét.

Kiszeljov a „Putyin a vonalban” című műsorban 2014. áprilisában
Kiszeljov a „Putyin a vonalban” című műsorban 2014. áprilisában
(Forrás: Wikimedia Commons / kremlin.ru / CC BY 3.0)

Azonban Kiszeljov nem az orosz média Szaniszló Ference, hanem nála jóval több. Az állami hírügynökséget és tévétársaságot, illetve az Oroszország Hangja rádiót összefogó médiatársaság vezetője is.

2014. március 16-án, a krími „népszavazás” napján műsorában pedig Oroszországot úgy jellemezte, mint „az egyetlen ország a világon, mely képes az Egyesült Államokat radioaktív porrá változtatni”. Amire azonban Oroszország láthatóan nem képes: önálló főcímet alkotni Kiszeljov műsorának.

A botrányos plágiumot Aszlan Kiszeljov balkár felhasználó fedezte fel. Videóban vetette össze Kiszeljov műsorának beharangozóját és a 2014-es Robotzsaru című filmben szereplő Pat Novak műsorának főcímét – nem csupán hasonlóságról van szó, a két felvétel másodpercről másodpercre egyezik.

Kiszeljov a videóban az alábbiakat mondja:

Véleményem szerint a szólásszabadság az, amikor a dolgokat a nevükön nevezzük. Én Dmitrij Kiszeljov vagyok, ez pedig A hét hírei. Elég a mellébeszélésből, úgy kell mondani, ahogy van.

Egyetértünk, Dmitrij Konsztantinovics, elég a mellébeszélésből, mondjuk el úgy, ahogy van, nevezzük nevén a dolgokat: ez bizony lopás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X