nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Libertate: @durek: "Igen sok párhuzam vonható a nyelvek és a gének működése, viselkedése között." Val...
  2020. 07. 06, 08:35  Mi is az az Uralonet?
 • durek: jav: talán segítene kiküszöbölni a hagyományos, de joggal vitatott családfa modell hiányos...
  2020. 07. 05, 16:54  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @Cypriánus: Talán itt lenne az ideje egy új módszertan kidolgozásának a nyelvészetben: Nye...
  2020. 07. 05, 16:16  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @szigetva: Elolvastam - Akkor szerkesztő vagy - mert én azt mondtam, hogy az vagy - mert a...
  2020. 07. 05, 13:01  Mi is az az Uralonet?
 • szigetva: @Libertate: Nagyon klassz, hogy azt is te mondod meg, hogy én mivel vagyok tisztában és mi...
  2020. 07. 05, 11:11  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A „kínai Twitteren” Sanghaj városa is

Hétfőtől Sanghaj városa is a „kínai Twitter” felhasználója – a helyi kormányzat hiteles és gyors tájékoztatást ígér, és a közvetlen kapcsolat javítását várja a mikroblogolástól.

MTI | 2011. november 30.
|  

Egy nap alatt több mint 250 ezer követőt gyűjtött be Sanghaj városa a „kínai Twitteren”, a Sina mikroblogon. A kelet-kínai metropolisz helyi kormányzatának információs irodája hétfőn nyitotta meg Sanghaj hivatalos felhasználói fiókját, első posztjában „hitelesen és késlekedés nélkül kormányzati híreket és sok használható információt” ígérve. „Hallgatjuk a város hangjait, továbbítjuk a híreket, osztozunk az örömökben, érezzük a lendületet” – folytatódik az azóta háromezerszer újraposztolt köszöntő bejegyzés. A hivatal a jövőben a mikroblogon is hírt ad a várost érintő új politikákról, szabályozásokról, közlekedést, időjárást, a levegő minőségét és a városi életet érintő kérdésekről. Ezen túl közügyeket érintő online vitákat tartanak valamint felméréseket is rendszeresen végeznek majd a Sinán.

A város viszonylag kései szereplő a helyi ügyeket illető tájékoztatásban: már mintegy 600 különböző kormányzati ügynökségnek és 300 kormányzati tisztviselőnek van önálló fiókja. A sanghaji metrónak például 1,15 millió követője van, ezzel az egyik legbefolyásosabb kormányzati mikroblogok egyike Kínában. A Peking városi kormányzat november közepe óta mikroblogol, 21 hivatala külön-külön is rendelkezik fiókkal.

Kínában egyre gyakoribb, hogy a hivatalos szervek a szociális média platformjait használják a lakosság tájékoztatására, a közvetlen kapcsolat felvételére. A kelet-ázsiai országnak a legutóbbi hivatalos statisztikák szerint már 300 millió regisztrált mikroblogfelhasználója van. Ez is magyarázza, hogy a Sinán csaknem minden tartomány, város, városi szerv, közszolgáltató, oktatási intézmény, médium és nagyvállalat megtalálható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X