nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A „kínai Twitteren” Sanghaj városa is

Hétfőtől Sanghaj városa is a „kínai Twitter” felhasználója – a helyi kormányzat hiteles és gyors tájékoztatást ígér, és a közvetlen kapcsolat javítását várja a mikroblogolástól.

MTI | 2011. november 30.
|  

Egy nap alatt több mint 250 ezer követőt gyűjtött be Sanghaj városa a „kínai Twitteren”, a Sina mikroblogon. A kelet-kínai metropolisz helyi kormányzatának információs irodája hétfőn nyitotta meg Sanghaj hivatalos felhasználói fiókját, első posztjában „hitelesen és késlekedés nélkül kormányzati híreket és sok használható információt” ígérve. „Hallgatjuk a város hangjait, továbbítjuk a híreket, osztozunk az örömökben, érezzük a lendületet” – folytatódik az azóta háromezerszer újraposztolt köszöntő bejegyzés. A hivatal a jövőben a mikroblogon is hírt ad a várost érintő új politikákról, szabályozásokról, közlekedést, időjárást, a levegő minőségét és a városi életet érintő kérdésekről. Ezen túl közügyeket érintő online vitákat tartanak valamint felméréseket is rendszeresen végeznek majd a Sinán.

A város viszonylag kései szereplő a helyi ügyeket illető tájékoztatásban: már mintegy 600 különböző kormányzati ügynökségnek és 300 kormányzati tisztviselőnek van önálló fiókja. A sanghaji metrónak például 1,15 millió követője van, ezzel az egyik legbefolyásosabb kormányzati mikroblogok egyike Kínában. A Peking városi kormányzat november közepe óta mikroblogol, 21 hivatala külön-külön is rendelkezik fiókkal.

Kínában egyre gyakoribb, hogy a hivatalos szervek a szociális média platformjait használják a lakosság tájékoztatására, a közvetlen kapcsolat felvételére. A kelet-ázsiai országnak a legutóbbi hivatalos statisztikák szerint már 300 millió regisztrált mikroblogfelhasználója van. Ez is magyarázza, hogy a Sinán csaknem minden tartomány, város, városi szerv, közszolgáltató, oktatási intézmény, médium és nagyvállalat megtalálható.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X