nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A jogi bikkfanyelv újabb szépségei

Georgiában a család helyett egy másik fogalmat használtak egy kártérítésről szóló törvényben. Lehet, hogy kár volt.

nyest.hu | 2009. szeptember 7.
|  

Amerikában egy fiatal tűzoltó férfi meghalt munkája végzése közben. A szülőknek azonban nem volt elég a fiuk elvesztésének tragédiája, még az államtól is el kellett szenvedniük egy arculcsapást – írja a timesfreepress.com.

2008-ban ugyanis a veszélyes munkát végzők családjainak kártérítéséről szóló törvényt úgy szövegezték meg, hogy a 100,000 dolláros kártérítés a halottól „függőknek” (dependents) jár, ezt pedig úgy definiálták, hogy csak a gyermekek és a házastárs tartozik bele.

Mivel azonban Jarrett Little egyedülálló volt még, aki feltehetően a szüleinél lakott (erről nem ír a cikk), a kártérítés helyett Jarrett apja csak egy levelet kapott, amelyben közlik vele a szemtelen tényeket.

Az ügyben többen nyilatkoztak a tűzoltóság és a törvényhozás részéről, mindenki megdöbbenésének adva hangot. Jeff Mullis szenátor, a georgiai tűzoltóság korábbi vezetője is megszólalt: „Szörnyű, hogy ilyen tragédiáknak kell felhívnia a figyelmet egy jogi hiányosságra.”

Jay Neal republikánus szerint a törvényt legközelebb januárban lehet korrigálni, de addig is megpróbálnak valami módot találni a Little család kártérítésére.

Információ
X