nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A briteknél egy fiúbanda a véleményvezér

David Cameron miniszterelnököt is megelőzve a One Direction fiúbanda tagjai bizonyultak a legbefolyásosabbnak egy brit Twitter-felhasználókat elemző felmérésben.

MTI | 2013. november 10.
|  

A közösségi háló elemzésével foglalkozó londoni PeerIndex listáján a brit X-Faktor 2010-es szériájából ismert és rövid fennállása óta többek között az MTV-díjátadón, valamint a Brit Awardson is elismert együttes tagjai közül Lyan Payne végzett az élen.  Az őt szorosan követő többi négy tag mögött Ed Sheeran zenész, dalszerző szerezte meg a hatodik helyet, David Cameron csak a hetedik, egyben az első politikus a listán. Az első tízbe bekerült még Piers Morgan újságíró, televíziós személyiség, Caitlin Moran nőjogi aktivista, szerző, a The Times újságírója, valamint Ricky Gervais színész, komikus.

 A PeerIndex által harmadik alkalommal készült felmérése 150 millió ember több mint 10 milliárd Twitter-üzenetét vizsgálta, nemcsak mennyiségileg, hanem népszerűségük szerint is. Az értékelés során a hírességek bejegyzései által generált üzenetváltások számán kívül megfigyelték, hányszor hivatkoztak egy adott bejegyzésre, valamint azokat hányszor osztották meg újra.

A kutatást végző cég alapítója, Azeem Azhar megjegyezte, hogy a One Directionnek ugyan több mint 10 millió követője van, a miniszterelnöknek pedig csak alig félmillió, Cameron bejegyzéseit nap mint nap a világ vezető lapjainak újságírói és a nemzetközi politika élszereplői lesik.    

A konzervatív Cameron fő politikai ellenfelének számító munkáspárti vezér, Ed Miliband csak 29. lett a listán.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X