nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Igen, láttam a 6-ot csak gondoltam kapjanak szót a szarmata nyelvészek is.
  2022. 11. 26, 11:00  Urál‒Altaj
 • Fülig James: Update: Ural folyó Alighanem Nagy Katalin nem konzultált nyelvészekkel, amikor átnevezte a...
  2022. 11. 26, 10:51  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
500 millió a külhoni magyar szakképzésre

500 millió forintot ad a kormány a „2015 a külhoni szakképzés éve” program megvalósítására – értesültünk a Magyar Közlönyből. És hogy mire megy ez a pénz? Fiatal vállalkozók hálózatára, magyar szaknyelv terjesztésére és a „kiemelten fontos” magyar értékek és hungarikumok tárára.

nyest.hu | 2014. november 27.
|  

A kormány 500 millió forinttal támogatja a „2150 a külhoni szakképzés éve” program (sic!) megvalósítását a Magyar Közlöny november 16-án kiadott 161. száma szerint. 

Hogy mire költik pontosan ezt az összeget, egyelőre nem világos. Azt, hogy a magyar kormány a külhoni magyar szakképzés évévé kívánja nyilvánítani a 2015-ös évet, már tudjuk: Popáti Árpád János, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára jelentette be még októberben.

Az államtitkár szavaiból ítélve a program – és ezzel az 500 millió forint – célja, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, mindenhol van szükség magyar szakképzésre. Ahol nincsenek szakiskolák, ott az államtitkár szerint létre kell hozni őket – akár a határon túl is. Minderre azért van szükség, hogy a határon túli közösségek szülőföldjükön boldoguljanak, amihez elengedhetetlennek nevezte, hogy gazdasági szempontból is gyarapodjanak. A program többek között fiatal vállalkozók hálózatának kialakításával és támogatásával, valamint a megfelelő szaknyelv anyanyelven történő elsajátításával tudja támogatni a külhoni magyar közösségeket.

Szakáli István Loránd a földművelési tárca helyettes államtitkára szerint kiemelten fontos, hogy elkészült a magyar értékek és hungarikumok tára, mivel magyar összetartozást közös értékeink erősítik. A mindeddig 101 tételt tartalmazó külhoni magyar értéktár bővítése pedig közös feladata az anyaországi és külhoni magyarságnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X