nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Háromdimenziós televíziókra hangolódnak a japán gyártók

Háromdimenziós képmegjelenítésre alkalmas nagyfelbontású (HD) televízióikat tökéletesítik a japán gyártók. A jövőre piacra kerülő készülékeket kedden mutatták be a távol-keleti ország legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán.

MTI | 2009. október 7.
|  

A Tokió melletti seregszemlén a legnagyobb gyártók felsorakoztatták 3D-adások vételére alkalmas készülékeit, amelyek többek között nagyfelbontású filmek és videojátékok megjelenítésére képesek. A Sony és a Panasonic jövő év elején kezdi árulni az első 3D-s készülékét.

A gyártók többsége a tartalomszolgáltatókat megelőzve kívánja piacra dobni készülékeit. A kiállításon bemutatott televíziókon többnyire filmelőzetesekből, sporteseményekről és természeti helyszínekről készült bemutató klipekkel demonstrálják a 3D-hatást.

A jelenlegi technológia egyelőre még megköveteli, hogy a néző speciális szemüveggel nézze a 3D-s műsorokat. A képmegjelenítési technológiák között is vannak még különbségek.

A Sharp szintén bemutatta saját 3D-s készülékét, de a piaci bevezetéssel addig kíván várni, míg több háromdimenziós tartalom lesz elérhető.

Címkék: Média, Tech, Televízió
Információ
X