nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
220 ezer fiatalnak nem sikerült a felvételije

A brit oktatási tárca szerdán közzétett adatai szerint az elmúlt negyedévben 18,4 százalékra emelkedett azoknak a 18 és 24 év közötti fiataloknak az aránya, akiknek nincs állásuk, és nem is tanulnak.

MTI | 2011. augusztus 25.
|  

Az állástalan és nem tanuló fiatalok aránya az év alatt általában változik, és rendszerint a harmadik negyedévben a legmagasabb, amikor az egyetemi és főiskolai tanévek véget érnek. Azonban az idén már a második negyedévben igen magas értéket ért el ez az arány, amely 2006, a mutató első közzététele óta nem volt ilyen magas az évnek ebben az időszakában.

Az idei érték 16,3 százalékos növekedés a tavalyi mutatóhoz képest. A 19 és 24 év közöttiekre nézve még magasabb, 19,1 százalék ez az érték.
A jelentős növekedés egyik oka, hogy az idén rekordot döntött az egyetemekre be nem jutottak száma: mintegy 220 ezer fiatalnak nem sikerült a felvételije.

Múlt héten a brit statisztikai hivatal bejelentette: a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta 20,2 százalékra emelkedett a második negyedévben, míg az első negyedévben még 20 százalék volt. A 16 és 24 év közöttiek körében 949 ezer munkanélküli volt, ami 15 ezerrel több, mint az első negyedévben.

A kormány egy szóvivője közölte: a most nyilvánosságra hozott értékek „hosszú idő óta a legmagasabbak”.

Ugyanakkor a 16-18 évesek esetében egyre csökken a nem dolgozó  és nem is tanuló fiatalok száma, mivel egyre többen úgy döntenek, folytatják tanulmányaikat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X