nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jubileumi kötet
20 éves a magyarországi internet

A magyarországi internet kezdetét az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) 1991 októberétől számítja: ekkor kapcsolódott a világhálóra az első hazai számítógép. A kerek évforduló alkalmából jubileumi kiadvánnyal jelentkezik az ISZT.

MTI | 2011. október 27.
|  

A 20 éves a magyarországi internet – Ahogy a szakemberek megélték, megélik című kiadvány a korszaknyitáskori technológia és tartalom elemeit kutatja a különböző szakterületeken munkálkodó szakemberek visszaemlékezéseire építve.

A 270 oldalas könyv egyes fejezeteiben megszólalnak az internet hazai megjelenésén dolgozó akadémiai-egyetemi szféra képviselői mellett a kezdeti kereskedelmi szolgáltatások létrehozásában meghatározó szerepet játszó internetszolgáltatók vezetői, munkatársai, valamint az internetes tartalmak előállításának úttörői.

Az elsősorban a szakértő közönség számára íródott könyv 23 fejezetében a „romantikus kezdetektől” vezeti végig az olvasót a első internetkapcsolattól az internetes tartalmak széles körű ismertségén át a világháló fogalmának ma is használt jelentéséig-jelenségéig. Bemutatja többek között az első online „hírportál” létrejöttét, de az internetes veszélyek  megtapasztalásának folyamata is külön fejezetet kapott.

A kötet összeállítói, mivel a digitális korszak evolúciójának részletes és kronologikus feldolgozásához és bemutatásához hosszú évek munkájára van szükség, leginkább egyfajta személyes múltidézésre törekedtek a könyv összeállításakor.

A jubileumi kiadvány a hagyományos könyvárusi forgalomban nem érhető el, a szakmai közönség tiszteletpéldányt igényelhet a kiadó Internetszolgáltatók Tanácsánál.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X