nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Nemrég hivatkozásokat kértél mások állításai mellé. Erre most felsorolsz egy halo...
  2023. 01. 29, 11:05  Urál‒Altaj
 • mederi: @mederi: Összegezve: A rövid "a" és az "u" hang talán még félig az állat világhoz tartozik...
  2023. 01. 29, 10:59  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: "..Janhunen elméletének kivonatát veszed kölcsön.." Valóban, mivel az elméle...
  2023. 01. 29, 10:49  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyarország a spam világbajnoka

A Magyarországról szeptemberben kiküldött e-mailek 96 százaléka spam, levélszemét volt, s ezzel az aránnyal vezeti is a világlistát.

MTI | 2010. október 12.
|  

A Symantec felmérése szerint Magyarországról 250 millió kéretlen reklámlevelet küldtek el szeptemberben, ami a világforgalom 0,25 százaléka.

Harold Teasdale, a Symantec magyarországi képviseletének vezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a spameket döntő többségükben nem a felhasználók tudtával küldik ki, hanem a fertőzött gépek, amelyeket távolról vezérelnek a levélszemét forgalmazására.

Szeptemberben az Amerikai Egyesült Államokból küldött levelek 92,1 százaléka volt spam, míg a kanadaiak 91,5 százaléka, az egyesült királyságbelieknek pedig 91,7 százaléka.

Hollandiában a kéretlen levelek aránya 93,1 százalék, Németországban 92,8 százalék, míg Kínában 93,8 százalék volt.

A képviselő elmondta: január óta némileg javult a helyzet, mivel akkor még a magyarországi spamek a világforgalom 0,45 százalékát tették ki.

A magyarországi spamek, de a világban forgalomban lévő kéretlen levelek döntőt többségét is a botnet (robot network), zombi számítógépek hálózata küldi ki. A botnet célja, hogy nagy teljesítményű, gyors, mégis anonim infrastruktúrát nyújtson a spammernek, amivel az könnyen és gyorsan tud nagy mennyiségű spamet küldeni, illetve más törvénytelen cselekedeteket folytatni.

A botneteket hétköznapi, otthoni, iskolai, vállalati számítógépek alkotják. Egy számítógép anélkül tagja lehet egy botnetnek, hogy a gazdája ezt kérte, megengedte volna, vagy akár egyáltalán tudna róla. Egy speciális program települ a gépre, amely a háttérben fut anélkül, hogy a számítógép gazdája azt észrevenné. A modern vírusvédelmek felismerik az ilyen típusú programokat, azonban nagyon sokan nem, vagy csak elavult vírusvédelmet használnak.

Magyarországon a legtöbb botnet gép a fővárosban és környékén van, de fertőzött terület Miskolc és Tatabánya környéke is. Elszórtan gyakorlatilag az egész ország fertőzött, kivételt talán Kunhegyes, Karcag, Berettyóújfalu térsége képvisel.

A Symantec felmérése kimutatta azt is, hogy azok, akik mobilmunkát végeznek, azaz távolról is elérik számítógépüket, hatszor nagyobb eséllyel esnek a botnetek áldozatául, mint akik csak helyhez kötött irodai munkát végeznek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X