nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A Microsoft ajánlata Brüsszelnek

Brüsszel kész lezárni a Microsoft elleni eljárást és elfogadni a cég ajánlatát alternatív böngészők telepítésére.

MTI | 2009. október 7.
|  

Brüsszel kifejezte hajlandóságát a Microsoft ellen versenykorlátozó gyakorlat miatt indított eljárás lezárására, amennyiben kedvező piaci fogadtatásra talál a Microsoft alternatív internetes böngésző szoftverek felkínálására tett ajánlata.

A Microsoft azt követően tett ajánlatot a változtatásra, hogy az EU versenyjogi eljárást helyezett kilátásba a Windows operációs rendszer és az Internet Explorer böngésző összekapcsolása miatt.

Az Európai Bizottság közölte, hogy pénteken hivatalosan felkéri a számítógép gyártókat, a szoftver fejlesztőket és magukat a felhasználókat is, hogy alkossanak véleményt a Microsoft ajánlatáról, amely lehetővé teszi a választást 12 internetes böngésző közül a Windows operációs rendszer telepítésekor. A véleményezésre egy hónap áll majd rendelkezésre.

Pozitív fogadtatás esetén a Microsoft ajánlata jogilag kötelező érvényű bejelentéssé lép elő öt éves érvényességi hatállyal. Ebben az esetben az EU büntetés nélkül zárja le a Microsoft ellen indított versenyjogi eljárást.

Információ
X