nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Szerintem ilyen típusú vizsgálatoknál abszolút tényekről nyilván nem lehet szó,...
  2023. 02. 02, 08:31  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Csak ez lehetetlen, ha valaki a tényeknek nincs birokában.
  2023. 02. 01, 11:49  Urál‒Altaj
 • mederi: @szigetva: Külön külön a tudományágak gondolom kevésbé hatékonyak, mint ha összeegyeztetve...
  2023. 02. 01, 11:42  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: A Pángea 175 mó éve bomlott fel. De tök mindegy, nem hogy 60 mó évre nem látunk v...
  2023. 01. 31, 09:33  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kolobok
Két évre is ítélhetik a kommentjeiért

A Kolobok egy orosz mesehős, mely valamilyen sütemény, tésztaféle. Vándorútra indul, az állatok, akikkel találkozik, megpróbálják megenni, de mindig megszökik. Végül aztán a róka sikerrel jár. Most az ügyészség azt állítja, hogy sikerült elkapnia Kolobokot, de ő makacsul tagad…

Fejes László | 2011. május 17.
|  

A Komi Köztársaság főügyészének helyettese lezárta a vádiratot Vlagyimir Moszalovics, a Szosznogorszki járásban található Irajel település lakója ellen. Moszalovicsot az ügyészség szerint  az Oroszországi Föderáció Büntető törvénykönyve 282. cikkelyének első pontjába ütköző cselekményt követett el: gyűlöletkeltés és az emberi méltóság megsértése a vád.

A nyomozás eredménye szerint Moszalovics 2009-ban és 2010-ben Kolobok álnéven szélsőséges kommenteket írt az Izsmai járás honlapjára. A kommentek a komi nemzetiség képviselői ellen irányultak. Az eset óta az izsmai járás honlapján nem lehet kommentelni.

Moszalovics a 7х7 című internetes folyóiratnak adott nyilatkozatban tagadta bűnösségét. Állítása szerint csupán néhányszor kereste fel ezt az oldalt: egy alkalommal utánanézett, mikor is van az izsmai komik lud nevű ünnepe, egyszer pedig az oldal vendéhkönyvében köszöntötte a veteránokat május 9-e alkalmából. Az oldalra saját neve alatt regisztrált, a szélsőséges tartalmú bejegyzésekről a nyomozóktól hallott először. A vád állítólag azon alapul, hogy a gyűlöletkeltő bejegyzések után valaki beírta, hogy azok Vlagyimir Moszalovicstól származnak.

Elmondta azt is, hogy a nyomozás során elkobozták notebookját, PDA-ját, okostelefonját, két mobiltelefonját – ezek közül csak az utóbbiakat kapta vissza. Elvégeztek egy vizsgálatot, mely szerint a szélsőséges bejegyzések stílusa, illetve Moszalovics leveleinek stílusa hasonló.
Moszalovics szerint szándékosan koholtak ellene ilyen vádakat, mivel többször írt panaszt az izsmai járásközi nyomozóhivatal ellen, amiért azok nem foglalkoznak a járásközi személyszállításban kialakult helyzettel. Szintén panaszt nyújtott be az izsmai közlekedési rendőrség ellen. Mivel kezdte csípni az izsmai hatóságok szemét, azok büntetőjogi eljárást indítottak ellene – állítja. Moszalovics tagadja, hogy bármilyen ellenérzései lennének az őslakossággal szemben. Komi területen született, 15 évig dolgozott az Izsmai járásban, sokakkal van barátságban ma is.

Ha Moszalovicsot a bíróság bűnösnek találja, akár két év szabadságvesztésre is ítélheti.

Forrás

Жителю Коми предъявлено обвинение в унижении коми народа

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X