nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Visszadobták az új felsőoktatási törvényt

Egyelőre nem foglalkoznak a felsőoktatási törvény részben kiszivárgott, legújabb változatával a közigazgatási államtitkári egyeztetéseken – adta hírül a Magyar Nemzet. A napilap információi szerint annak egyes pontjait nem találták kellően megalapozottnak.

Edupress | 2011. augusztus 4.
|  

Nem minden szempontból alkalmas tárgyalásra és emellett nem kellően megalapozott a felsőoktatási törvény legújabb koncepciója – egyesek szerint ez az oka annak, hogy a tervezetről szóló egyeztetés lekerült a napirendről. Ahogy arról korábban beszámoltunk az új, most már sokadik munkaanyag az eddigieknél szigorúbb kritériumokat szabott volna az intézmények alapítására és működtetésére, megkülönböztetett volna tudományegyetemet, egyetemet és főiskolát, és célul tűzte volna ki, hogy 2020-ra az államilag támogatott képzésben részt vevők legalább 20 százaléka egy-három hónapos külföldi ösztöndíjas képzésben részesüljön.

A koncepció többek közt kitér arra is, hogy a Nemzeti Felsőoktatási Rendszerből 2014-ig 36 milliárd forintot vonnának ki; és jelentősen csökkenne az államilag finanszírozott hallgatói létszám is. A tervezet szerint az állam döntene az állami felsőoktatási intézményrendszer méreteiről, kapacitásának szakmai, földrajzi eloszlásáról, intézmények megszüntetéséről, összevonásáról, új intézmények alapításáról.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X