nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Viselkedési kódexet a képviselőknek!

Ha megszületik a parlamenti viselkedési kódex, attól a naptól kezdve tilos lesz a szerb parlamentben káromkodni és zenét hallgatni, miközben valamelyik képviselő a beszédét mondja, vagy felszólal.

MTI | 2011. november 27.
|  

A viselkedési kódex kidolgozását Nenad Konstantinovic, a parlament adminisztratív bizottságának elnöke jelentette be. A kódex kidolgozásának szükségességét hat-hét évvel ezelőtt vetette fel először a kódex legnagyobb élharcosának tekintett Gordana Comic, a szerb parlament jelenlegi alelnöke. Javaslatát, hogy a parlament dolgozzon ki és fogadjon el egy ilyen dokumentumot, annak idején lesöpörték az asztalról a képviselők, mondván:teljesen felesleges egy ilyen dokumentum, hisz mindenki tudja, mi a tisztességes viselkedés és mi nem. Comic akkor erre az érvre azzal vágott vissza:Nos, ha így van, akkor miért probléma papírra vetni a tisztességes viselkedés szabályait.

A parlamenti pártok képviselői különbözőképpen kommentálták a javaslat újbóli felvetését. Velimir Ilic, a Szerb Haladó Párt elnöke szerint semmi kifogása egy ilyen jogszabály elfogadása ellen, de akkor az legyen mindenkire kötelező.Ha ugyanis a hatalom jobbra és balra is csap egyet, akkor arról mindenki hallgat, ha viszont én barackot nyomnék valakinek a fejére, akkor az másnap az újságok címoldalán szerepelne” – hangsúlyozta a szerb honatya. Egészen sajátos volt a radikálisok érvelése:Teljesen felesleges egy ilyen magatartási kódex, főleg ha olyan országokat akarunk példaképnek tekinteni, amelyek felrúgják a nemzetközi normákat és szabályokat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 siposdr 2011. november 27. 17:26

Kutya Szerbia! Miket nem képzelnek ezek? Magatartási kódex a nép által választott képviselőknek? A nép fiainak? Pfuj!

Információ
X