nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ice-T messze van Kossuthtól
Vigyázat! Ice-T következik!

A törvény nem kér mást, mint egy apró figyelmeztető jelzést a ICE T amerikai rapper It's on című dalának lejátszása előtt - közölte szombaton az MTI-vel a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH). Korábban azért indítottak közigazgatási eljárást a csatorna ellen, mert még szeptember elején délután hat óra előtt pár perccel játszották le az említett dalt, megsértve ezzel a kiskorúak médiával szembeni védelmére vonatkozó törvényi szabályozását.

MTI | 2011. január 2.
|  

„Nincsen szó cenzúráról, ízlésrendőrségről, és a jövőben sem csak negédes táncdalslágereket lehet majd leadni a rádióban" - hangsúlyozták, de a hatóság szerint ha valaki elolvassa ICE T dalának szövegét nehezen gondolhatja úgy, hogy az nem utal „közvetett módon erőszakra, illetve szexualitásra”.

Az NMHH közleményében azt írta, hogy a rapper megbízható internetes források szerint figyelemmel kíséri a hatóság eljárását.  
Az NMHH figyelemreméltónak tartja, hogy Ice T amerikai rapper lassacskán a magyar sajtószabadság hősévé kezdi kinőni magát - írták, de hozzátették: „talán az internet bátor, gyakran névtelen szabadságharcosai is belátják, hogy azért Ice T még messze van Kossuth Lajostól, a sajtószabadság igazi hősétől” – fogalmaztak.
Szerintük felesleges bármiféle hatósági önkényt keresni az ellenőrzés mögött, mivel nem történt más, mint a törvény megfelelő alkalmazása. A gyermekek és kiskorúak védelme a média területén pedig Európa-szerte kiemelt téma.

Mindemellett arra is felhívták a figyelmet, hogy saját hazájában Ice T dalát csak este tíz óra után adhatják le a rádiók. Ha nem így tennék, az amerikai médiahatóság, a Federal Communications Commission olyan bírságot szabna ki rájuk, amely biztosan meghaladja a Tilos Rádió éves költségvetését – tették hozzá.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 El Mexicano 2011. január 2. 20:35

Mivel nem szeretnék politizálni (és nem is értek hozzá), nem az NMHH döntését fogom kommentálni, hanem csak a véleményemed mondom el. Tény, hogy vannak olyan "zenei" műfajok, melyeknek korlátozni kellene a nyilvános sugárzását. Egyszerűen azért, mert a szövegük erkölcstelen, obszcén, vulgáris és alvilági (teljesen mindegy, hogy milyen nyelven szól), vagyis rossz példát mutat a fiataloknak, s szerintem ezt minden józanul gondolkodó ember megérti, nem kell hozzá semmiféle politikai irányzatot belekeverni.

1 összetéveszthetetlen 2011. január 2. 19:35

Szánalmas amit az NMHH itt bemelegítő hadgyakorlat szintjén művel. Én azt hittem, lesz valami értelme ennek a testületnek:

comment.blog.hu/2011/01/02/ice_t_nem_kossuth_az_nmhh_nem_naprakesz

Információ
X