nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyben a Pest megyei iskolák tankönyvellátása

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete közleményében hívta fel a figyelmet, hogy a Pest Megyei Önkormányzat tartozása miatt előfordulhat, hogy a terjesztők és a kiadók nem juttatják el a tankönyveket az iskolákba - olvasható a hirszerzo.hu-n.

Edupress | 2011. március 10.
|  

Pest Megye annak ellenére nem fizette ki a tankönyveket, hogy a megye tankönyvellátásra járó normatív támogatás teljes összegét megkapta tavaly augusztusban.

Pest megye önkormányzata 2010 szeptembere óta nem fizette ki a kiszállított tankönyveket. A tankönyvek árából 50 millió forinttal tartozik a megye a tankönyvterjesztőknek, pedig az erre járó normatív támogatást már augusztusban megkapta.

A szervezet közleményében nyilvánosságra hozott adatok mellett arról is beszámol, hogy már többször próbáltak megegyezni a Pest megyei önkormányzattal, de hiába kértek fizetési ütemezést, decemberig csak a tartozás töredékét fizette ki az önkormányzat, ebben az évben pedig még semmit nem törlesztettek az adósságból. A szervezet szerint az állam nem gyakorol elég nyomást az iskolafenntartókra annak érdekében, hogy kifizessék a megkapott pénzt a tankönyvekre, holott tudomásuk szerint az állam tud ezekről a hátralékokról.

Az önkormányzatok összesen 150 millió forinttal tartoznak 2010-ről a tankönyvekért a tankönyvterjesztőknek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X