nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Al-Azhar
Végzett az első angol nyelvű évfolyam Egyiptom legpatinásabb iszlám egyetemén

A 970-ben alapított Al-Azhar Egyetem az egyik legjelentősebb központ a világon, amely az arab irodalmat és a szunnita iszlám hagyományt tanulmányozza. A Kairói Egyetem utáni második legöregebb egyiptomi egyetemen most végzett az első angol nyelvű évfolyam.

nyest.hu | 2010. július 31.
|  

Összesen 68 diák végzett a patinás Al-Azhar Egyetem első angol évfolyamán Kairóban. A három éves angol nyelvű képzést a British Council helyi kirendeltsége támogatta. A tanulmányok célja az volt, hogy olyan világra nyitott tudósokat képezzenek, akik makulátlan angolsággal képesek a világban tárgyalni vallási kérdésekről, az iszlám szerepéről. A szervezők úgy vélik: ezek a fiatalok félreértések nélkül, tisztán lesznek képesek átadni az iszlám eredeti gondolatait – számol be a Middle East Online.

Az Al-Azhar mecset Kairóban
Az Al-Azhar mecset Kairóban
(Forrás: Wikipedia)

Az Al-Azhar Egyetem nemcsak Egyiptom, de a világ egyik legrégebbi egyeteme is, mely kezdetek óta feladatának tekinti az iszlám helyes megismertetését a világgal. Az intézményben a vallási tárgyak mellett 1961-ben kezdték meg a világi tárgyak oktatását. A jelenleg ott tanuló 380 diák nagy része imámnak készül, vagy az egyetem nagykövetének, aki nemzetközi konferenciákon az iszlámot képviseli.

„Az Al-Azharon végzetteknek szükségük van a folyékony angolságra, hogy meg tudják értetni magukat az Egyiptomon kívüli világgal, és meg tudják mutatni – különösen a Nyugatnak– az iszlám helyes arcát” – fogalmaz az egyik frissen végzett diák, hozzátéve: „A 3 brit tanárunk segítségével rájöttem, hogy ha kommunikálunk, képesek vagyunk megismerni és megérteni más kultúrákat”.

A British Council oktatói a diákok mellett 19 egyiptomi tanárral is foglalkoztak, hogy az intézmény hosszú távon ne legyen rászorulva a külföldi tanárok segítségére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X