nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Végre! Díjat kapott a nyest!

Őszintén szólva, mi már semmi ilyesmire nem számítottunk – hét éve ontjuk a jobbnál jobb cikkeket, de díjat még soha nem kaptunk semmiért.

Kincse Szabolcs | 2016. február 29.
|  

Sem egy kósza kereszt, vagy akár csak lánc, netán egy fityegő. Sem kitűző, se vállveregetés rétegelt borítékkal, esetleg ünnepi furnérral futtatott elismerő oklevéllel. A nyestet még soha nem díjazták semmivel, pedig hét éve szolgáljuk a közt – egyesek szerint a Habsburgokat (szűkmarkú banda, őszintén szólva) – rendületlen. Na de most!

I. Gergely pápát cikkünkben nagy munkabírású emberként jellemeztük, ezért vontuk magunkra a bírálók figyelmét. Bede Mártontól meg is kaptuk az előkelő Ezüst Sztahanov-díjat az elterjedt zsurnalizmus értő alkalmazásáért. 

Akár egy ilyen díjat is kaphattunk volna, bár ez nem ezüst
Akár egy ilyen díjat is kaphattunk volna, bár ez nem ezüst

Tudta-e egyébként ön, hogy Alekjszej Grigorjevics Sztahanov is majd' hogy nem tudományos újságíró volt? Igen, Alekszej Grigorjevics úgy forgatta a pneumatikus fejtőkalapácsot, ahogy a nyest a tollat: egy műszak alatt termelt 227 tonna szenet 1935-ben! Emellett alkoholizmussal is küzdött, ezért csúfolták sztakanovnak a Wikipédia szerint, majd idült alkoholizmusa miatt elmegyógyintézetbe is került. Ugyan a kisragadozók – bár kétségtelenül elképesztő munkabírásúak maguk is – nem isznak alkoholt, és a pneumatikus fejtőkalapácsokat legjobb esetben is csupán megrágják, esetleg hideg időben beleköltöznek, ez is bizonyítja, hogy a díj jó kezekbe került. 

Köszönjük!

Címkék: Média, Díj
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Galván Tivadar 2016. március 1. 14:19

a követőit meg стакановецeknek :) hát ez tök jó! tetszik :DD

Információ
X