nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Végre anyanyelven!

Új, posztgraduális képzés kezdődik Szabadkán, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon: média-kommunikátor szakot indítanak, már lehet is jelentkezni.

nyest.hu | 2010. január 13.
|  

Szegedi-szabadkai összefogásból indulhat új szak a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon – derül ki a vajdasági magyar napilap, a Magyar Szó cikkéből. Média-kommunikátor néven fut majd a szak; a hallgatók két szemeszter alatt sajátíthatnak el ismereteket sajtótörténetből és –műfajismeretből, médiajogból, de tanulnak vizuális kultúrát, videotechnikát és kreatív írást is. Szintén a képzés részét képezi a szerkesztőségi gyakorlat, amit megszerveznek a hallgatóknak.

A média-kommunikátor szak posztgraduális: már végzett, egyetemi vagy főiskolai diplomával rendelkező jelentkezőket várnak, de beadhatja a szakra a jelentkezését az is, akinek már csak néhány vizsgája van hátra a diploma megszerzéséig. Mivel az órákat hétvégenként tartják majd, a kár munka mellett is módjuk van az újságírás és a média iránt érdeklődőknek elvégezniük a két féléves képzést.

Segítségként a tanítóképző kar könyvtárában hozzáférhetők lesznek a szükséges tankönyvek, ezeket a szabadkai kar szerzi majd be. Mivel a Juhász Gyula Pedagógiai Karral együttműködésben indítják el a szakot, szegedi és vajdasági oktatók egyaránt tanítani fognak az új magyar nyelvű szakképzésben.

Információ
X