nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Van Másik Iskola

Az alapítványi, magán-, egyházi és nemzetközi iskolák száma az elmúlt 20 évben folyamatosan nőtt, jelenleg 950 ilyen tanintézmény működik.

MTI | 2012. november 7.
|  

Alapítványi, magán-, egyházi és nemzetközi iskolák mutatkoznak be november 23-án és 24-én a fővárosi Millenárison rendezendő kiállításon. Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Jövő Iskolája és a Kincs Programmagazin által szervezett esemény célja, hogy átfogó képet adjon az ilyen típusú iskolák nyújtotta lehetőségekről.

A Van Másik Iskola Iskolaválasztó kiállításon szakmai konferenciát is rendeznek, ahol szakértők és meghívott vendégek beszélgetnek az alapítványi iskolák által kínált lehetőségekről, a tanulmányi eredmények értékeléséről, az iskolák pénzügyi stabilitásáról. Felkérték továbbá a kormányzat képviselőit is, hogy fejtsék ki véleményüket a rendezvényen. Mint a szervezők írták, az óvodától a főiskoláig jelenleg mintegy 950 ilyen jellegű tanintézményben 230 ezer diák tanul, összesen 16 ezer tanár közreműködésével, és 2-3 ezres gazdasági és technikai személyzet segítségével. Az intézmények száma az elmúlt 20 évben folyamatosan nőtt, mivel jellemzően speciális igényeket elégítenek ki, alternatív pedagógiai lehetőségeket biztosítanak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X