nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Válság a német szótárpiacon is

A vártnál harminc százalékkal kevesebbet adtak el eddig az új Duden német helyesírási szótárból, a kiadó a karácsonyi vásárlásoktól vár fellendülést.

MTI | 2009. november 24.
|  

A Mannheimi Bibliográfiai Intézet legfontosabb kiadványáról
Ulrich Granseyer szóvivő a Mannheimer Morgen című lap tudósítása szerint elmondta: az ünnepi időszakban legalább 400 ezer példányt adhatnak el a szótárból, így ők az 500 ezres eladott példányszám elérését célozzák meg. Ugyanakkor meggyőződése, hogy a 2008-as 32,8 millió eurós veszteség után ebben az évben ismét nyereséggel zárhatnak.

Ebben sokat segíthet a cég átstrukturálása. Ennek a folyamatnak a része az is, hogy a krízisben lévő bibliográfiai intézet részvénytársaságból korlátolt felelősségű társasággá alakul. A berlini Cornelsen kiadó, a többségi tulajdonos teljes mértékben szeretné átvenni a vállalkozást és ezt a részvényesek sem akadályozzák.

A Cornelsen kiadó tavaly május óta a Duden és a Meyers kiadók anyavállalatának többségi tulajdonosa: 97,3 százalékot birtokol, a még több szabadság érdekében azonban szeretne kizárólagos tulajdonossá válni.

Információ
X