nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Újabb elismerés a Kattints rá, Nagyi! netes oktatóprogramnak

Újabb szakmai elismerést kapott az idősek internetes oktatására alakult Kattints rá, Nagyi! program, amelynek keretében öt év alatt már több mint 6 ezer 55 év fölötti diákot tanítottak meg a világháló használatára.

MTI | 2010. december 13.
|  

A Budapesti Művelődési Központ által kidolgozott és a UPC támogatásával 2006-ban indult országos szintű képzés ezúttal a Tempus Közalapítvány Hálózati tanulásért díját nyerte el – közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében a UPC Magyarország Kft.

Az egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának ötödik évfordulóján a Tempus Közalapítvány az Európai Bizottság támogatásával hozta létre azt a díjat, amellyel a Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatokat kívánják támogatni, és amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

Az idén először odaítélt elismerés első helyezettje a családokat önkéntes munkával segítő Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) Kéz a kézben elnevezésű hálózata lett, az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola pályázata alapján a hallássérült gyermekek számára tananyagot fejlesztő Fülemüle című hálózat a második, és a Budapesti Művelődési Központ Kattints rá, Nagyi! programja a harmadik díjat kapta meg.

Az időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő országos képzési hálózat résztvevői gyakorlatorientált, kiscsoportos képzés keretében sajátíthatják el az internetezés és az elektronikus levelezés alapjait.

A harmadik életkorban lévő tanulók jelképes ezer forintos díj mellett huszonöt órás, kiscsoportos tanfolyamon ismerkedhetnek meg az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

A folyamatosan továbbfejlesztett tanfolyamokon már több mint hatezer magyarországi és egyre nagyobb számú határon túli netnagyi sajátította el az elektronikus írástudást. A program eredményességét bizonyítja, hogy az idős netezők már a közösségi médiát is birtokba vették, és Kattintós Nagyik néven saját kluboldalt hoztak létre a Facebookon.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X