nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új webes sorozat az egyetemisták életéről

Kanadai egyetemisták webes sorozatot készítettek saját életükről. A projekt egy kurzus keretei között indult el.

nyest.hu | 2013. december 12.
|  

A kanadai University of Saskatchewan hallgatói egy egyetemi projekt keretében webes sorozatot készítettek saját életükről és problémáikról – számolt be nemrégiben a Global News. A hónapok kemény munkájával rögzített sorozatot teljes egészében a hallgatók alkották: ők írták a 85 oldalas forgatókönyvet, ők vették fel a jeleneteket, ők szerepelnek a sorozatban és ők végezték az utómunkálatokat is.

A projekt a kultúra és kreativitás interdiszciplináris kurzus keretében készül – résztvevői negyedéves bölcsészhallgatók. A diákok fontosnak tartották, hogy rögzítsék az életüknek azon részleteit, amelyek nagyobb érdeklődésre tarthatnak számot, ugyanakkor a média érdeklődését sokszor nem érik el. Az egyik epizódban például feltűnik egy banánjelmezes figura, aki egy Halloween-buliba érkezik, ahol azonban rajta kívül más nincs beöltözve. Ez egyfelől mulatságos a jelenet, másfelől megmutatja azt az igyekezetet, amellyel a fiatal megpróbál beilleszkedni a közösségbe.

Új webes sorozat az egyetemisták életéről
Forrás: Luke Banville / Global News

Sajnos a Paper Airplanes (’papírrepülők’) projekt filmjeit egyelőre nem tudjuk megtekinteni nyilvánosan az interneten. Hasonló magyar nyelvű sorozatról azonban már korábban beszámoltunk: az Y diagnózis készítőinek szintén az volt az ötletük, hogy saját generációjuk problémáiról saját nyelvükön tudjanak szólni egy szélesebb közönségnek. Kíváncsian várjuk, hogy a Paper Airplanes részei elérhetőkké váljanak.

Forrás

University of Saskatchewan students create web series

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X