nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új szót tanulhatunk a Google után: jöhet a Baidu

A világ sok részén az internetes keresés a Google-lal kezdődik. Ez eddig a nemzetközi szinten alig ismert Baidu, Kína vezető keresője most bejelentette, hogy többnyelvű bővítésen dolgozik.

nyest.hu | 2011. május 27.
|  

A világ legtöbb országában és nyelvterületén a Google az internetes keresések szinte egyeduralkodója, kivételt képez például az orosz Yandex, a cseh Seznam, és természetesen Kína saját keresője, a Baidu. A Baidu a napokban bejelentette, hogy az eddig kínai és japán nyelvre limitált keresőjét hamarosan más nyelvekre is tervezi kiterjeszteni.

A Baidu a kínai internetes keresések piacának 76 százalékát uralja jelenleg, a Google ott csak a távoli második a maga 19 százalékos piaci részesedésével. Kína hatalmas méretének köszönhetően a Baidu világpiaci helyzete is nagyon erős, a Google (83,32%) és a Yahoo (5,88%) után jelenleg a harmadik helyen áll (4,38%).

Arról még nem lehet részleteket tudni, hogy mely nyelveket célozza majd meg a Baidu. A kínai kereső japán nyelvű változata már négy éve elérhető, ott azonban továbbra is a Yahoo helyi leányvállalatáé a vezető pozíció.

Forrás:

AFP: China's Baidu eyes foreign expansion

Search engine market share by country

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X