nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mondoga: Én téged érezlek arrogánsnak, de nyilván elfogult vagyok. Most mi volt a tévedés...
  2020. 07. 04, 00:04  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @aphelion: "ö ≠ ú, á ≠ é, b ≠ p" forog-ferde-förtelem-fürdik Honnan tudja egy nyelvész, ho...
  2020. 07. 03, 22:04  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @szigetva: Mit mondjak, tényleg nagyon el vagy tévedve, de itt már megszokhattuk, bármilye...
  2020. 07. 03, 21:54  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @szigetva: Itt szerintem megint félreérthetően állítasz valamit: "DE, még ha a hagyományos...
  2020. 07. 03, 21:25  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @szigetva: a link lemaradt. ebbe: vaciegyhazmegye.hu/video/721/Jelenits-Is...arista-eloada...
  2020. 07. 03, 21:04  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Maradhat a Google Kínában

Meghosszabbították Kínában a Google működési engedélyét, miután a cég a hongkongi kereső-motorjára irányította át a kínai internetezőket.

MTI | 2010. július 12.
|  

A vállalat közleményében nagy örömét fejezte ki, amiért a kínai kormány megújította internetes tartalomszolgáltatási engedélyét, és arra készül, hogy kínai felhasználóinak továbbra is kínálja „keresési szolgáltatásait és helyi termékeit”.

A Google blogján közzétett rövid hír nem tartalmaz részleteket, az illetékes kínai felügyelő tárca, az ipari és informatikai minisztérium pedig egyelőre még nem adott ki jelentést az ügyben. A Google vezérigazgatója, Eric Schmidt – bár hírek szerint a kérelmet az utolsó pillanatban nyújtották be – csütörtökön jelezte, hogy kérvényük pozitív elbírálására számít.

A Google január 12-én jelentette be, hogy a rendszerét ért hackertámadások miatt meg akarja szüntetni a Google.cn tartalmának szűrését, amelyre a helyi törvények évek óta kötelezték, és amelynek tiszteletben tartásával tevékenységét addig működtette. A cég vezetése közölte, hogy mennyiben a szűréssel nem állhat le, fontolóra veszi kivonulását. Ezt követően a nagy nemzetközi visszhangot kiváltó konfliktus – átmenetinek bizonyult – megoldásaként Hongkongba irányította internetezőit, de zenei és egyéb szolgáltatásainak oldalait meg kívánta hagyni a kínai belföldön.

Peking a közelmúltban jelezte, hogy a helyzet fenntartása esetén veszélybe kerül a cég engedélye, amely 2012-ig szól ugyan, de évente meghosszabbításra szorul. A Google kínai partnere, a Guxiang Information Technology Co. Ltd. június végi hosszabbítási kérelmében ígéretet tett a kínai törvények betartására és szolgáltatásában a törvények által tiltott tartalom mellőzésére.

Kína kezdettől fogva igyekezett vállalati üzletpolitikai ügyként kezelni a Google távozásának tervét, s rendre azt hangsúlyozva, hogy az amerikai vállalattal nem tud kivételt tenni, mert azzal a fennálló törvények „igazságosságát és pártatlanságát” veszélyeztetné. A Google 2006-óta van jelen a ma már több mint 400 milliós kínai internetpiacon.

Címkék: Média, Google, Kína, Üzlet
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X