nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új Google-eszköz: előnézet a találati oldalon

A Google bemutatja legújabb keresési fejlesztését, a weboldalak előnézeti képét kínáló Instant Previews-t.

IT café, Dajkó Pál | 2010. november 10.
|  

A Google keresőjét használók egy része már tegnap tapasztalhatta, hogy egy újabb kis ikon jelent meg a találatok linkje mellett, egy nagyító, melyre rákattintva az adott oldal előnézeti képét kapjuk meg.

Az új funkció koncepciójában szorosan kapcsolódik a szeptemberben elindított azonnali kereséshez, amely azzal igyekszik hatékonyabbá és gyorsabbá tenni a keresést, hogy már gépelés közben javaslatokat kínál a felhasználónak.

A linkként is működő előnézeti kép segíthet abban, hogy már ránézésre is ki tudjuk szűrni a nem releváns találatok egy részét. Ezt javítja tovább egy kiegészítő megoldás is: az előnézeti képen szövegdobozban, kiemelve olvashatjuk el, hogy milyen szövegkörnyezetben szerepel az oldalon a keresőkifejezés.

Egy új keresés indításakor alapértelmezésben nem aktív az előnézeti funkció, de ha már rákattintottunk az egyik találat mellett a nagyítóra, attól kezdve elegendő az egeret mozgatni, amint a következő találat fölé/mellé visszük, automatikusan betöltődik a következő előnézet. Kikapcsolni a nagyítóra történő újabb kattintással lehet.

Az előnézeti szolgáltatást folyamatosan aktiválják, a cég ígérete szerint néhány napon belül mindenhol elérhető lesz.

Magyar világsiker a géppel támogatott fordításban

Egy fiatal magyar cég történelmet írt a géppel támogatott fordításban: a memoQ fordítómemória ma már világhírű alkalmazás, a kis magyar cégből, a Kilgray-ből, nemzetközi cégcsoport lett amerikai, német, francia, lengyel cégekkel.

A memoQfesten most ön is megismerkedhet, nem csak a sikeres magyar fejlesztéssel, de a géppel támogatott fordítás előnyeivel általában. (x)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X