nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Fülig James: @nudniq: azt hiszem, hogy Erdély átalakítása a dualizmus korában kezdődött, amikor elfogad...
  2021. 01. 16, 14:48  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @nudniq: na, én is elkövettem egy-két pontatlanságot. Segesvárt csak a68-as megyésítéskor ...
  2021. 01. 15, 22:25  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @mederi: @szigetva: nem kisebb eltérés volt a két alakulat között, hanem kb egy megyényi: ...
  2021. 01. 13, 02:59  Százasak vagyunk?
 • nudniq: @mederi: "vallásszabadságot biztosító Arany Bullára" XXIV. Hogy izmaeliták és zsidók tiszt...
  2021. 01. 13, 02:31  Százasak vagyunk?
 • szigetva: @Libertate: Onnan, hogy a Nyesten több, mint száz cikk címe alá odaírtam. Mederi téves ada...
  2021. 01. 12, 19:43  Százasak vagyunk?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mit árul el a jelöltek testbeszéde?

A nagy-britanniai miniszterelnök-jelöltek nem rejthettek el semmit a szakértők elől: testbeszédükről máris napvilágot láttak az elemzések.

nyest.hu | 2010. április 19.
|  

Bár az izlandi vulkánkitörés talán kicsit elterelte a britek figyelmét, a közelgő nagy-britanniai választások mindenképp első számú témaként szerepelnek a szigetország közbeszédében. Különösen komoly érdeklődés kísérte a két jelölt vitáját. Persze nem csupán a szavaikat itták az állampolgárok – hiszen minden mozdulatnak, testtartásnak jelentősége van. Lássuk, a szakértők szerint mit árult el a politikusok testbeszéde.

Gordon Brown jelenlegi miniszterelnök és legnagyobb ellenfele, a liberális demokrata Nick Clegg megmérkőzött egymással – hogy ki nyert valójában, az természetesen majd a választások után lesz egyértelmű, de egymáshoz való viszonyukból és esélyeikből már most sok minden kiderült. A testbeszéd-specialisták szerint ugyanis kettejük közül Nick Clegg képviselte a barátságosságot, míg Gordon Brown a keménykezűséget. „Ha az emberközeliséget nézzük, Clegg rávert Gordon Brownra. Nyugodt volt és számos olyan békés mozdulatot tett, amelyek azt sugározták: »a te oldaladon vagyok«” – olvasható a szociálpszichológus megjegyzése az itn.co.uk weboldalon. Patrick O'Donnell, aki egyébként a Glasgow Egyetem munkatársa, hozzátette: „...ami viszont az erőt illeti, Gordon Brown a nyertes”. A miniszterelnök ezen a téren eleve előnnyel indul: a testfelépítése és kinézete is sokkal több erőt sugározz, mint Cleggé.

A szavazók számára jó hír lehet, hogy az elemzők szerint egyik jelölt sem nagyon mondott olyasmit, amiben ne hitt volna. Így legalábbis meggyőzőek és hitelesek lehetnek. Egyértelmű győztest azonban korántsem lehet még rebesgetni – a vita, legalábbis a testbeszéd alapján – még semmit nem döntött el, mondják.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X