nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
 • mederi: @szigetva: Az ezer évvel ezelőtti tévedés a "gy" hang írását illetően nem éppen mulandó, r...
  2023. 02. 03, 18:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Abszolút tények nyilván nincsenek. A te hozzászólásaidra azonban a „jelen tudásun...
  2023. 02. 02, 10:55  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mit árul el a jelöltek testbeszéde?

A nagy-britanniai miniszterelnök-jelöltek nem rejthettek el semmit a szakértők elől: testbeszédükről máris napvilágot láttak az elemzések.

nyest.hu | 2010. április 19.
|  

Bár az izlandi vulkánkitörés talán kicsit elterelte a britek figyelmét, a közelgő nagy-britanniai választások mindenképp első számú témaként szerepelnek a szigetország közbeszédében. Különösen komoly érdeklődés kísérte a két jelölt vitáját. Persze nem csupán a szavaikat itták az állampolgárok – hiszen minden mozdulatnak, testtartásnak jelentősége van. Lássuk, a szakértők szerint mit árult el a politikusok testbeszéde.

Gordon Brown jelenlegi miniszterelnök és legnagyobb ellenfele, a liberális demokrata Nick Clegg megmérkőzött egymással – hogy ki nyert valójában, az természetesen majd a választások után lesz egyértelmű, de egymáshoz való viszonyukból és esélyeikből már most sok minden kiderült. A testbeszéd-specialisták szerint ugyanis kettejük közül Nick Clegg képviselte a barátságosságot, míg Gordon Brown a keménykezűséget. „Ha az emberközeliséget nézzük, Clegg rávert Gordon Brownra. Nyugodt volt és számos olyan békés mozdulatot tett, amelyek azt sugározták: »a te oldaladon vagyok«” – olvasható a szociálpszichológus megjegyzése az itn.co.uk weboldalon. Patrick O'Donnell, aki egyébként a Glasgow Egyetem munkatársa, hozzátette: „...ami viszont az erőt illeti, Gordon Brown a nyertes”. A miniszterelnök ezen a téren eleve előnnyel indul: a testfelépítése és kinézete is sokkal több erőt sugározz, mint Cleggé.

A szavazók számára jó hír lehet, hogy az elemzők szerint egyik jelölt sem nagyon mondott olyasmit, amiben ne hitt volna. Így legalábbis meggyőzőek és hitelesek lehetnek. Egyértelmű győztest azonban korántsem lehet még rebesgetni – a vita, legalábbis a testbeszéd alapján – még semmit nem döntött el, mondják.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X