nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Erasmus+
Több, mint Erasmus

Indul az Erasmus+, az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja.

MTI | 2014. január 5.
|  

A Tempus Közalapítvány honlapján közzétett tájékoztató szerint az Erasmus+ az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja, és több jelenleg futó projektet – köztük az Egész életen át tartó tanulás programot – egyesíti. Az Erasmus+ keretében 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosítanak az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére. Ez a korábbi büdzsé 45 százalékos növekedését jelenti majd.

A programban az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén tevékenykedő szervezetek vehetnek részt. A támogatásra elektronikus úton, január végétől lehet pályázni. Egyének közvetlenül nem jelentkezhetnek, nekik a kérelmező egyetemekhez, középiskolákhoz vagy más pályázó szervezetekhez kell fordulniuk.

Az Erasmus-program folytartásáért tüntető diákok 2012 októberében
Az Erasmus-program folytartásáért tüntető diákok 2012 októberében
(Forrás: Wikimedia Commons / ralmonline alm / CC BY 2.0)

A program teljes jogú résztvevői az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Macedónia, Norvégia, Svájc, Törökország. Partnerországként kapcsolódik be Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Szerbia, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Örményország, Moldova, Ukrajna, Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Líbia, Marokkó, Palesztina, Szíria, Tunézia, Oroszország.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X