nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Titkok brüsszeli berkekből

Mesélésre buzdítják a legrégebbi brüsszeli EU-hivatalnokokat: az év második felére összeállítás készül ugyanis az „első fecskék” visszaemlékezéseiből.

nyest.hu | 2010. február 16.
|  

Eljött a nosztalgia ideje az EU-ban: az első brüsszeli hivatalnokok végre megoszthatják a nyilvánossággal, hogyan is zajlottak az országokat tömörítő rendszer megalakulásának első lépései. Ma már történelem – nekik az élettörténetükhöz tartozik.

„Olyan brüsszeli hivatalnokokat keresünk, akik végigkísérték az Európai Unió brüsszeli intézményeinek létrejöttét és növekedését” – idézi a hivatalos felhívást az EurActiv.com weboldal. Az összegyűjtött beszámolókat, szubjektív vallomásokat az év második felében tervezik kiadni. A cél nagyobb rálátást biztosítani arra, hogyan is működtek ezek az azóta hatalmas gépezetté fejlődött intézmények a kezdeti időszakban, és milyennek élték meg belülről mindezt a gépezetet mozgató emberek.

A felmérés készítői úgy tervezik, hogy az EU minden szervezeti szintjéről gyűjtenek történeteket, személyes benyomásokat az akkoriban ott dolgozóktól. A megkérdezettek arról is vallhatnak például, mit jelentett a számukra „Európáért” dolgozni. De az érem másik oldalára is fényt deríthet majd a beszámoló-gyűjtemény: megkérdezik ugyanis a legfőbb uniós intézményeknek otthont adó brüsszeli negyedek régi lakóit, hogy ők miként emlékeznek a kezdeti időszakra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X