nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felhívás
Tiltakozó tanárok, figyelem!

Tiltakoznak a tanárok – de miért? A közvélemény tájékoztatása nagyon fontos szempont: ebben (is) kíván segítséget nyújtani a nyest.

nyest.hu | 2016. február 5.
|  

Fontos lépésre szánták el magukat a pedagógusok a miskolci Herman Ottó Gimnázium kezdeményezése nyomán – ritka esemény, legalábbis Magyarországon, hogy a tanárok utcára vonulnak, hogy elégedetlenségüknek utcai demonstrációkkal adnak hangot a munkafeltételeikkel, a rendszerrel kapcsolatban.

Fontos a demonstráció – és az is, hogy a közvélemény is pontosan megértse a problémákat
Fontos a demonstráció – és az is, hogy a közvélemény is pontosan megértse a problémákat
(Forrás: MTI / Sóki Tamás - pécsi szimpátiatüntetés, 2016. február 3.)

Azt azonban szintén fontos látni, hogy azok a problémák, amik az utcára viszik most a pedagógusokat, meglehetősen korlátozottan jelennek meg a médiában. Sokan nem értik pontosan, mik azok az okok, amelyek ennyire megkeserítik a pedagógusok és a gyerekek életét. Pedig a szélesebb közvélemény informálása alapvető fontosságú egy ilyen helyzetben.

Ezen szeretnénk most segíteni ezzel a felhívással.

A nyest ezennel felajánlja a lehetőséget a pedagógusoknak arra, hogy a portálon mondhassák el véleményüket. Arra buzdítjuk pedagógus olvasóinkat, hogy írják le problémáikat!

Amit várunk: 

  • olyan beszámolókat, amelyekből kiderül, mi nyomasztja a pedagógusokat, mik azok a problémák, amelyek tarthatatlanná teszik napi munkájukat;
  • példákat azokra a rendszerszintű hibákra, amelyek ellehetetlenítik a minőségi oktatást;
  • javaslatokat, amelyek a felsorolt hibákat, problémákat megoldanák.

Ugyanakkor várjuk az oktatási tárca szakembereinek reakcióit is a felvetett problémákra – természetesen ezeket is örömmel tesszük közzé.

Névtelen leveleket nem áll módunkban közzétenni, ugyanakkor azt felajánljuk, hogy a véleményeket anonimizálva adjuk közre, úgy, hogy ha a beküldő így kéri, a nevet és a elérhetőségeket a szerkesztőség nem adja ki. Ez azt jelenti, hogy a szövegben szereplő adatokat is (iskola, település neve stb.) kérésre kihagyjuk. Az adatokat viszont fel kívánjuk használni a közlés előtti egyeztetés céljára, amennyiben az szükséges. 

Reméljük, hogy hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a tiltakozó pedagógusok konkrét problémái markánsan és pontosan megjelenjenek a közvélemény előtt. 

A beszámolókat, javaslatokat a szerkesztoseg@nyest.hu címre várjuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X