nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tantárgy lehet a vakon gépelés

Vizsgálja meg a vakon gépelés oktatásának lehetővé tételét az oktatási államtitkárság a Nemzeti alaptanterv (NAT) elfogadása előtt – ezt javasolja a Fidelitas az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint.

MTI | 2012. március 1.
|  

Oroján Sándor operatív elnök kiemelte, a XXI. század fiatal nemzedéke sokkal inkább a billentyűzetet, érintőképernyőt használja már ma is szöveg rögzítésére, mintsem a kézírást. A vakon gépelés emiatt fontos kompetencia minden magyar fiatal számára, amelynek elsajátítása hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet - indokolta kezdeményezésüket.

Oroján Sándor hozzátette: mára bizonyított tény, hogy a fejfájás gyakori okozója a szemek gyakori, heves mozgatása, ami például nehézkes gépelés közben alakul ki. A gépelés oktatása tehát fontos a diákok egészsége szempontjából is – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a készülő Nemzeti alaptanterv jelenlegi formájában nem foglalkozik a vakon gépelés oktatásával.


A társadalmi vita keretében az új NAT-ot március 2-ig lehet véleményezni, a felvetéseket az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján várják. A NAT módosítása összefügg a 2011. december 20-án elfogadott, a nemzeti köznevelésről szóló törvény szövegével. A 2012. szeptember 1-jétől életbe lépő törvény alapján a NAT a tervek szerint 2013. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben, az 1., 5. és 9. évfolyamon tanulók számára lép életbe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Apis 2012. március 3. 08:51

Az egyetlen értelmes kezdeményezésük ezidáig.

Információ
X