nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szótár, Párizs, Texas

A texasi Párizsban szótárakat ajándékoztak a harmadikos kisdiákoknak. Az adományozó célja: legyen szótára Amerika minden iskolásának.

nyest.hu | 2010. február 3.
|  

Az amerikai Texas állambeli Párizsban több száz harmadikos kisdiák kapott ajándék-szótárat a Rotary Klub jóvoltából. A szervezet célja, hogy idővel az Egyesült Államok minden egyes iskolásának legyen a polcán egy-egy szótár – számol be a The Paris News.

A nagyszabású „Szótár Projekt” célja, hogy felébresszék a vágyat a nebulókban az olvasásra és az ismeretszerzésre. Edwin Pickle projektfelelős szerint ugyanis ez az az életkor, amikor a gyerekeknek feltétlenül szükségük van egy szótárra mind a tanulmányaikhoz általában, mind az állami vizsgákra való felkészüléshez. Az ötletgazdák azt remélik, ezzel segítik majd a gyerekek olvasási és olvasás értési készségeinek fejlődését, mert ez szerintük „az angol nyelv használatának sarokköve”.

A szótári tartalmon kívül az ajándék-kiadványok tartalmaznak egy Amerika- és egy világtérképet is, némi történelmi és tudományos információval megspékelve.

A Szótár Projekt 1992-ben vette kezdetét, és azóta több mint 12 ezer gyerek vihette haza a tanulásra serkentő adományt.

Információ
X