nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szlovákul tanulnak a guantánamói foglyok

Kénytelen lesz megtanulni szlovákul az a három guantánamói fogoly, akiket Szlovákia fogad be. Valószínűleg már meg is érkeztek az országba.

nyest.hu | 2010. január 26.
|  

Nagy váltás lehet Guantánamóból Szlovákiába átköltözni. A hírhedt fogolytáborból befogadott guantánamóiak valószínűleg mégis pozitívan értékeli majd a változást, a felmerülő nehézségek ellenére is.

A hvg.hu információi szerint egy ilyen felmerülő nehézség lehet, hogy a foglyoknak meg kell tanulniuk szlovákul. Hogy ez vajon a letelepedés és az állampolgárság megszerzésének a feltétele-e, arról nem szól a fáma. Annyi viszont bizonyos, hogy a pozsonyi hatóságok befogadják az érkezőket. Ezt Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter jelentette be. Mint kiderült, Szlovákia kiválaszthatta, hogy melyik három fogoly kezdhet új életet náluk a hamarosan megszűnő guantánamói börtöntábor lakói közül.

Mostanra valószínűleg már az országban is van a három menekült. A hírek szerint nem bűnözők, éppen ezért tervezik a szlovák hatóságok, hogy a lehetséges módokon elősegítik beilleszkedésüket a szlovák társadalomba.

Például azzal, hogy (nekik is) meg kell tanulniuk az államnyelvet.

Információ
X