nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Shakespeare helyett: szigetelési útmutató

Gyakorlatiasabb olvasmányokra, köztük szigetelési útmutatóra és növényhatározóra cseréli az amerikai irodalom klasszikusait a 2014-től életbe lépő új iskolai tanterv az Egyesült Államokban.

MTI | 2012. december 11.
|  

Az ötven államból 46-ot érintő új tanterv szerint a kötelező olvasmányok legalább 70 százalékának nem-fikciós műnek kell lennie, ezzel segítve a diákok felkészülését a munkaerőpiacon való későbbi elhelyezkedésre. Mindez azt jelenti, hogy J. D. Salinger Zabhegyező című regényét és Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című írását informáló szövegekre cserélik.

A javasolt nem-fikciós olvasmányok listáján szerepel az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) szigetelési útmutatója, valamint az invazív növényfajokkal foglalkozó kaliforniai Invasive Plant Council által kibocsátott növényhatározó – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

„Attól tartok, hogy idővel teljesen kiiktatjuk a gazdag fantáziájú, kreatív olvasmányokat az angol irodalmi óráinkról”  panaszkodott egy arkansasi középiskola oktatója. Hozzátette: „Végső soron az oktatásnak többről kellene szólnia annál, mint, hogy biztosítja a gyerekek későbbi elhelyezkedését a munkaerőpiacon”.

Az új irányelv támogatóinak érvelése szerint a gyakorlatiasabb olvasmányok révén a diákok megtanulnak tömörebben és tényszerűbben fogalmazni, amely készség jóval nagyobb hasznukra lesz a későbbi munkahelyükön, mint Shakespeare műveinek ismerete.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sigmoid 2012. december 11. 10:43

Az alapvető ötlet nem hülyeség, de fogni kéne a terv értelmi szerzőjét, és elhívni egy szakmai ebédre Hoffmann Rózsával, ahol egy anyag-antianyag reakció keretei közt, jelentős mennyiségű foton kibocsátása mellett kioltanák egymást.

Információ
X