nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szerbiában megszüntették a záróvizsgákat

Szerbiában egy miniszteri döntés értelmében megszüntették az egységes középiskolai felvételiként szolgáló záróvizsga feladatokat matematikából és szerb nyelvből.

Edupress | 2013. június 26.
|  

A felvételi során így elegendő lesz a 6-8. osztályos év végi jegyeket és a nyolcadik osztályban különböző, tanulmányi versenyeken elért eredményeket, valamint az intézmények saját felvételijén elért pontokat figyelembe venni – tudta meg az Edupress.

A középiskolákba való felvétel során Szerbiában a hatodik osztálytól nyolcadikig elért tanulmányi eredményeket, valamint a nyolcadik osztályban különböző versenyeken elért helyezéseket, illetve az adott intézmény felvételijén megszerzett pontokat veszik figyelembe annak a miniszteri rendeletnek az értelmében, mely a napokban szüntette meg az egységes felvételi alapjául szolgáló záróvizsgát matematikából és szerb nyelvből. Az intézkedésre azért volt szükség, mert kiderült, hogy visszaélés történt a szerb nyelvi tesztek nyomtatása során. Annak ellenére, hogy a matematikai tesztfeladatok és a diákok által elért eredmények szabályosnak bizonyultak, a minisztérium ezeket sem veszi figyelembe a felvételik során, mert szeretnének egyenlő esélyt teremteni a reál, illetve humán beállítású fiataloknak.
A döntéshozók szerint a záróvizsgák megsemmisítése nem ütközik törvénybe, a tanulók pedig lényegében már eljutottak a tesztírásig és ez az igazi eredmény. A már megírt matematikai tesztekkel kapcsolatban elmondták: nem tekintik pénzkidobásnak és időrablásnak, ugyanis a teszt eredményeit jövőbeli kutatások, elemzések során hasznosítják majd.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X