nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Breaking up? There's an app for that!
Szakítás a digitális korban

Igen, tudjuk, az internet megjelenése óta egyre araszolunk lefele a személytelenség és az elidegenedés szégyenletes bugyraiba. Cikkünkkel nem is szeretnénk rácáfolni erre a tényre. iPhone-t minden kiábrándult szerelmes kezébe!

nyest.hu | 2013. augusztus 3.
|  

Szakítani nem könnyű dolog. Meg is lepődnénk hát, ha nem találnánk olyan hasznos appokat, melyek a szakításban segítenek. Természetesen a nyest senkit sem szeretne arra buzdítani, hogy csak a trendi kisalkalmazások kedvéért szakítson, de akinek ilyesmi jár a fejében, kipróbálhatja az alábbi lehetőségeket.

Szakítás a digitális korban
Forrás: weheartit.com / AnaBunns

1. Ha véget akar neki vetni...

Gonosz és lusta. Ilyennek kell lenni ahhoz, hogy az embernek komolyan hasznára váljon a BreakupText (SzakítósSzöveg) nevű app automatikusan generált szakítós SMS-e. A használata egyszerű: mindössze néhány adatot kell megadnunk az exről és a kapcsolatunkról, máris megkapjuk a személyre szabott kirúgást. Az eredmény meglehetősen brutális. 

Szakítás a digitális korban
Forrás: theweek.com

Az alkalmazást fejlesztői eredetileg viccnek szánták, de vajon mind a tízezer felhasználója csak poénkodni akart? Íme egy küldésre kész üzenet:

Attól a pillanattól kezdve tudtam, hogy kedvelni foglak, hogy elolvastam a profilodat. Szeret „mindenféle zenét, kivéve a country-t”? Szenvedélye „az életet a maga teljességében megélni”? Nekem való nő. De aztán találkoztunk személyesen is. Egy régi képed volt a profilképed, igaz? Nem akarok bunkó lenni, de egy picit nagyobb vagy, mint a képen. Ez az én hibám, nem szabadna megbíznom a fürdőszoba tükrén át lőtt képekben. A beszélgetés kb. olyan jól ment, ahogy első randikon szokott. De azok a dolgok a szobatársad macskájáról? Elég furcsa. És tudom, hogy blöfföltél, amikor azt állítottad, hogy felvettek a Yale-re, de te a Wisconsini Egyetemre mentél inkább. Amit mondani akarok, hogy talán az a legjobb, ha nem folytatjuk.

Sajnos az app csak angol változatban létezik, de kellő társadalmi nyomás hatására nemsokára bizonyára magyarul is fejleszt majd valaki egy hasonlót.

2. Ha nem biztos benne...

Menjek vagy maradjak? Döntésképteleneknek is van app, ami megmondja a választ. Ráadásul tudományos alapon! A Should I Break Up With My Boyfriend? (Szakítanom kéne a barátommal?) nevű alkalmazás két héten keresztül minden nap küld egy figyelmeztetést, hogy értékeljük érzelmeinket párunkkal kapcsolatban. Ha ezzel megvagyunk, az alkalmazástól grafikonokkal alátámasztott „objektív tanácsot” kapunk. Az elmentett adatokat természetesen a szakításkor is felhasználhatjuk.

3. Ha túl akar lépni rajta...

Ha már megtörtént a baj; szakítottunk, mégsem vagyunk annyira elkeseredettek, hogy letöröljük magunkat a Facebookról (na, nem mintha az olyan könnyű lenne), de azért még veszélyt jelentenek ránk a közös fotók és mindenféle közös állapotfrissítések, a Killswitch való nekünk! Ez az app eltávolít a profilunkról minden ilyesmit, és eltárolja egy titkos mappában, ha esetleg később mégis úgy döntenénk, hogy felmelegítjük azt a bizonyos levest.

Szakítás után talán a legnehezebb: kibírni, hogy nem keressük az exet. Az Ex-Lover Blocker (Exblokkoló) pontosan ebben segít úgy, hogy nyilvános megszégyenítést alkalmaz, ha elgyengülünk. Mindig amikor arra készülünk, hogy üzenetet küldünk annak, akinek nem szabad, az alkalmazás gyorsan értesíti legközelebbi barátainkat, hogy lépjenek közbe. Ha ettől sem jön meg az eszünk, még drasztikusabb lépést tesz: üzenetünket állapotfrissítésként posztolja a Facebookra, hogy az egész szociális hálónk láthassa, és eldönthesse, mennyire volt indokolt az a bizonyos üzenet hajnali kettőkor.

És végül, de nem utolsó sorban még egy alkalmazás, ami gyógyulni segít(ene): ha exünk bőkezűsége miatt térdig gázolunk befuccsolt párkapcsolatunk relikviáiban, a legjobb, amit tehetünk, hogy ellátogatunk a Never Liked It Anyway (Úgy sem tetszett soha) oldalra, és eladjuk az értékes, de szívfájdító ajándékokat. 

4. Ha kész, hogy újra ringbe szálljon...

Ha eldöntöttük, hogy újra szabad a vásár, még mindig vár ránk néhány kellemetlen első lépés. Az angol rebound jelentése ’a szakítás utáni – meghatározatlan hosszúságú – időszak’, ’szakítást követő időszakra eső kapcsolat’, illetve ’partner egy szakítást követő viszonyban’. Az új viszony gyakran a korábbi viszony által okozott fájdalmat hivatott felejtetni.  A RebounDate (), ahogy a nevéből is sejthető, egy olyan társkereső alkalmazás, amely abban segít, hogy olyan búfelejtőket találjunk magunknak, akiknek nincs kifogásuk az ellen, hogy a volt barát vagy barátnő szelleme a fejük fölött lebeg.

5. Ha nem akar több hibát elkövetni...

Mindig rosszfiúk csapdájába esik? Ezerszer megfogadta, hogy nem a külső alapján választ barátnőt? Jó lenne végre valaki, akinek egyenes orra van? A FutureMe (A jövőbeni énem) segítségével saját magának címzett e-maileket írhat, amiket az alkalmazás a jövőben egyszer csak kézbesít. Ha úgy gondolja, hogy jelenlegi önmaga néhány mások számára is igen hasznos tanáccsal tud szolgálni, beállíthatja, hogy az üzeneteket mások is megkapják (persze a küldő neve nélkül).

Hát így állunk. Csak remélni tudjuk, hogy cikkünkkel szórakoztattunk és nem ötleteket adtunk. Mindenesetre, ha megszaporodnának az összetört szívek iPhone-osok körében, azért felelősséget nem vállalunk.

Forrás

The Week: 7 apps to help you get through a breakup

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X