nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Svéd refrénnel próbál bevágódni
ByeAlex Malmőben

ByeAlex dala végén a refrént svédül akarja énekelni, de addig is szeretnék, ha a dal szövegét minél több nyelvre lefordítanák.

MTI | 2013. április 8.
|  

Videokampányt indít az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő dal, ByeAlex Kedvesem című száma minél több nyelvre lefordítása érdekében a magyar versenystáb és az énekes menedzsmentje. „ByeAlex magyarul fogja előadni Kedvesem című dalát Malmőben. Ennek ellenére azt szeretnénk, hogy a dal üzenete és szövege minél több néző szívét érinthesse meg, ezért videokampányt hirdetünk” – közölte a Eurovision Hungary és a CLS Music az MTI-vel.

A hétfőn indított kampány felhívása a YouTube-on tekinthető meg, itt megtalálható ByeAlex dalának hivatalos angol nyelvű szövege is (ez Johnny K. Palmer fordítása, a cím: One 4 Me), amely alapján a világ bármely pontján el lehet készíteni a saját nyelvű dalfordítást. Az elkészült videókat a magyar eurovíziós csapat Facebook-oldalára lehet felposztolni, ezeket folyamatosan osztják meg a közönséggel.

A menedzsment tájékoztatása szerint ByeAlex versenydala a kampány idején ingyenesen letölthető.

ByeAlex (Márta Alex) Kedvesem című dalával március elején győzött az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című televíziós showműsorban a köztévén. A ByeAlex és Palásti Kovács Zoltán „Zoohacker” által jegyzett dalt már mintegy egymillióan látták a YouTube videomegosztón. A zenész korábban azt mondta, dala végén a refrént svédül akarja énekelni Malmőben, ami nem okozhat problémát, mert az őt kísérő gitáros, Kővágó Dániel Svédországban tanult.

Az Eurovíziós Dalfesztivál május 14. és 18. között lesz a svédországi városban. Idén 39 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen, a Kedvesem a második elődöntőben, május 16-án hangzik el 12-es sorszámmal. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Svédországban, mert tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával.

A versenyt először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. A verseny korábbi indulói közül sokan világsztárrá váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X