nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
SETI@Home Facebookra

Az Intel elindította a SETI@Home rendszer mögött is futó alkalmazás Facebook-verzióját.

nyest.hu | 2009. augusztus 5.
|  

Ha az olvasó szereti beáldozni számítógépének üresjáratait nemes kutatási célokra, akkor talán már ismeri a földön kívüli értelmes élet kutatásával foglalkozó SETI@Home hálózatot, vagy a fehérjeláncok feltérképezését új gyógymódok felfedezése érdekében végző Rosetta@Home programot. A rendszer világszerte számítógépek millióit köti össze annak érdekében, hogy a számítógépek üresjáratait kihasználva komoly számítási kapacitást igénylő kutatási feladatokat oldjon meg.

Az Intel most bétateszteli a Progress Thru Processors (azaz „Haladás a processzorok segítségével”) elnevezésű alkalmazást, azaz a program Facebook közösségi portálra írt változatát.

Az alkalmazás futtatásával nemes kutatási programok számítási kapacitását segíthetjük. A közösségi portál látogatói a fenti két kezdeményezés mellett választhatnak az Africa@Home program, ami a malária legyőzését tűzte ki célul, vagy a climateprediction.net kezdeményezés közül, ami a föld klímájának alakulását kívánja modellezni az elkövetkező évekre.

Információ
X