nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jótékonyság
Senki többet?

Tizenhat művész huszonöt alkotása, köztük ékszerek, fotók, festmények és könyvek is szerepelnek az Országos Idegen Nyelvű Könyvtár (OIK) javára szervezett jótékonysági árverésen, amelyet pénteken rendeznek a könyvtár Átrium termében.

MTI | 2012. december 13.
|  

A Senki többet? elnevezésű aukción azokra az alkotásokra lehet licitálni, amelyeket neves művészek ajánlottak fel, hogy ezzel is segítsék a könyvtár gyűjteményének fejlesztését – tájékoztatta az OIK az MTI-t. A legkisebb kikiáltási árról, 2 ezer forintról indulnak Huszti Kinga iparművész különleges nemezrózsái, de nyakláncai és kitűzői is ott lesznek az aukción. Papageorgiu Szteliosz görög művész A táncos című grafikája lesz a legdrágább tétel 100 ezer forintos kikiáltási árral.

Licitálni lehet Bacsúr Sándor tűzzománc alkotására és Trojan Marian József monotípiájára is, de Suzuki Suncso eredeti japán kalligráfiái, Tellér Mária elektrográfiája, Mészáros Péter, Fábián Attila, Mándli Gyula és a francia Patrick Debut fotói, illetve Kovács Attila festményei is szerepelnek a kínálatban. Kalapács alá kerül Huller Ágoston pasztellje, a Szentpéteri József Ötvös Iparművészeti Stúdió tanárainak és növendékeinek alkotásai és Gyukics Péter Danube-bridges from the Black Forest to the Black Sea című könyve is, amely A Duna hídjai a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig címmel magyarul is megjelent.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X