nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Romlott a magyar nyelv érettségi eredménye

Jelentősen romlottak a középszintű magyar nyelv és irodalom érettségi átlageredmények tavalyhoz képest az Oktatási Hivatal (OH) adatai szerint.

Edupress | 2010. július 8.
|  

Az Oktatási Hivatal adatai szerint a középszintű magyar nyelv és irodalom vizsgát a diákok átlagosan 56 százalékosra teljesítették a tavalyi 60,3 százalékos eredménnyel szemben. Kevés vigasz, hogy romlott a matematika tárgyból nyújtott teljesítmény is.

A romló eredmények mellett azonban kevesen buktak meg az érettségi vizsgán, az összes tantárgy érettségije közül csupán minden nyolcszázadik vizsga lett elégtelen. Idén ugyanis összesen 529 ezer tantárgyi vizsgát tettek le a fiatalok, mindössze 680 vizsga zárult pedig egyes érdemjeggyel. A korábbi rendszerben 2001 és 2003 között az osztályzatok egy-két százaléka volt elégtelen, jelenleg ez az arány 0,1 százalék.

Bakonyi László, az OH elnöke a lapnak elmondta: az átlagosnál azonban többen szereztek elégtelen érdemjegyet magyarból és németből. Kisebb mértékben ugyan, de romlottak az eredmények tavalyhoz képest emelt szinten is, matematikából, magyarból és történelemből azonban még így is átlagosan jelest szereztek a maturálók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X