nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pszinapszis 2012

„Cseppben a tenger” címmel rendezik meg idén április 13. és 15. között a Pszinapszist a XIII. kerületi József Attila Művelődési házban; a pszichológiai napok témája ebben az évben az egyének és a társadalom egymásra hatása és kölcsönhatása köré szerveződik.

MTI | 2012. április 10.
|  

A 16. Pszinapszis – Budapesti Pszichológiai Napok – az eddig megszokott színvonalú előadásokkal, neves szakemberekkel, érdekes műhelyekkel várja a szakmai és laikus közönséget egyaránt. A témák között szó lesz a boldogságkeresésről, modern párkapcsolatokról, az öregedés pszichés velejáróiról, élsportokat űzőkről és mindennapi módosult tudatállapotainkról is. Előadást tart többek között Dúll Andrea, Mérő László, Daubner Béla, Belső Nóra, Csépe Valéria, Vekerdy Tamás, Bakó Tihamér, Tari Annamária, Pál Ferenc és Zacher Gábor is.

Nemcsak előadások, hanem számos műhelyfoglalkozás is várja a közönséget, amelyeken szó lesz kommunikációs problémák feloldásáról, tánc általi önkifejezésről, relaxációs technikák elsajátításáról, párkapcsolati problémák megoldásáról és pszichoszomatikus tünetek felismeréséről is.

A „Felcseperedés” szekciókban fejlődéspszichológiai megközelítéseket és gyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők, a „Szokatlan vizeken” csoport pedig a pszichológia különleges alkalmazási területeit járja körül.

A pszichiátria szekció betekintést nyújt a pszichológia és a pszichiátria összefonódásába, a „Mindennapi pszichológia” csoportban pedig alapvető kérdéseket boncolgatnak majd közérthető módon. A jövő kutatói részlegen olyan hallgatók, fiatal kutatók mutatkoznak be, akik kutatásaikkal hozzájárulnak a pszichológia folyamatos fejlődéséhez.

A rendezvény ebben az évben is nyitott lesz a határon túli és külföldi egyetemek hallgatói előtt, akik a nemzetközi szekcióban angol szaknyelvű, vagy tolmácsolt előadásokon vehetnek részt.

A Pszinapszis eleinte csupán alig 100 főt vonzó egyetemi előadássorozatnak indult, mára azonban jócskán kinőtte magát: Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye lett és évente mintegy 3-4000 szakmai és laikus látogatószámmal büszkélkedhet.

A program szakmai gerincét kulturális eseményekkel tűzdelik meg a szervezők: koncertek, színházi előadások, filmklub, képzőművészeti kiállítások, tánc- és sportbemutatók színesítik majd a rendezvényt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X