nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Programajánló: mesterséges intelligenciák előre!

A mesterséges intelligencia – akárhogy is rettegnek tőle egyesek – ma már a mindennapok részévé vált. Egy kellemes hangulatú rendezvényen most jobban is megismerhetjük, mit pöckölgetnek a számítógépes nyelvészek és programozók nap mint nap.

nyest.hu | 2016. szeptember 1.
|  

Ma már mindenhol a mesterséges intelligenciáról lehet hallani, annyira, hogy akad olyan cég, ami egyenesen az “MI az első” szellemében alakítja át működését és ebben nagy szerepe van a mély tanulásnak. Vannak azonban akik szerint a mély tanulás nem old meg mindent és ezt szóvá is fogják tenni a következő NLP meetupon szeptember 7-én. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az esemény oldalán.

Programajánló: mesterséges intelligenciák előre!

Az évadnyitó rendezvény Aditya Jami (Senior Director of Engineering, Meltwater) A Path to ‘AI First’ Paradigm (Út a “mesterséges intelligencia az első” paradigmához) előadásával kezdődik. Jami a Yahoo!-nál a és Netflix-nél kezdte pályafutását, majd a Fan.me és Predict Effect közösségi média monitoring cégek elindításában segítkezett, mint technikai vezető, mielőtt a Meltwater-höz került. Az előadás során arról hallhatunk, hogy a médiaelemzéssel foglalkozó Meltwater-nél hogyan állítják középpontba a mesterséges intelligenciát, mint a vállalat termékeinek központi elemét.

A második előadó Miháltz Márton szintén a Meltwater csapatából kerül ki, korábban az MTA Nyelvtudományi Intézetének és a PPKE-ITK kutatója volt, no meg a meetup veterán előadója is egyben. Miháltz a manapság divatos mély tanulás számítógépes nyelvészeti alkalmazásairól ad áttekintést a hallgatóságnak A Survey of Deep Learning Architectures for NLP címen. A témák között különböző divatos neurális architektúrák (rekurzív, rekurrens és konvolúciós hálózatok) és ezek alkalmazásai nyelvtechnológiai feladatokban (sentiment-elemzés, szövegosztályozás).

A deep learning meghódította a képfeldolgozást és beszédtechnológiát és a nyelvtechnológiában is hihetetlen mértékben növekszik a népszerűsége. Farkas Richárd a Szegedi Tudományegyetem oktatója és a Black Swan vezető adattudósa vitaindítónak szánt rövid előadásában felhívja a figyelmet a deep learning néhány hátrányára és körüljárja a kérdést, hogy a nyelvtechnológusoknak kell-e attól tartani, hogy munkájukat egy óriás számítógépklaszteren futó deep learning algoritmus veszi át.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X