nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Prágában ingyenes wifi lesz a villamosokon

A városi közlekedés résztvevőit apró forradalom várja. A felújított villamoson wifin keresztül kapcsolódhatnak az internetre. Egyelőre kísérletről van szó, a szolgáltatás viszont ingyenes. Persze nem nálunk, hanem Prágában.

nyest.hu | 2011. március 29.
|  

A prágai közlekedési vállalat internethozzáférést biztosít utasainak a felújított KT8N2-es alacsonypadlós villamosokon. Az internetes villamos március 31-én áll forgalomba, és fél éven át fog próbajáratként üzemelni. A közlekedési vállalat ezután értékeli a tapasztalatokat, és eldönti, hogyan tovább.

További újdonság, hogy a villamoson LCD-monitorok jelennek meg: ezen utazási információkat (többek közt az sms-es jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalókat, utazási szabályokat) és reklámokat fognak mutatni.

„A technológiai újdonságokkal utasaink számára szeretnénk kellemesebbé tenni a villamosközlekedést. A felújított KT8N2-esek mellett hasonló berendezéseket szeretnénk felszerelni a Škoda 15T ForCity típusú villamosainkra is” – nyilatkozta Martin Dvořák, a cég vezérigazgatója.

Nem Prága az első város, ahol a villamosok utasai kapcsolódhatnak az internetre. 2008-ban a Kanári-szigeteken, 2010-ben Melbourne-ben vezettek be hasonló szolgáltatást.

Forrás

V Praze bude jezdit tramvaj s bezplatným připojením na internet

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X