nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @Libertate: Van gond, nem is kevés. :) Ha egy magát tudósnak tekintő ember nem képes felfo...
  2020. 07. 14, 22:22  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @Gelmik: Mindíg "elbűvölnek" ezek a szellemesebbnél szellemesebb szófejtő okoskodások - de...
  2020. 07. 14, 20:48  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @aphelion: Nézzük, mit is mond a jeles turkológus a rokonság értelmezésével kapcsolatban. ...
  2020. 07. 14, 20:45  Mi is az az Uralonet?
 • aphelion: @Gelmik: Pedig a germán nyelvek közül pont az angol az, ami pár szempontból hasonló módon ...
  2020. 07. 14, 15:51  Mi is az az Uralonet?
 • Libertate: @aphelion: Nézzünk még néhány szópárt csak az érdekesség kedvéért: Elől az uráli szótövek ...
  2020. 07. 14, 15:28  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A nyest is sínen van!
Wifi a vonatokon!

Egyre többen használják a vezeték nélküli internetelérést, a wifit a vonatokon, az adatforgalom havonta 30-40 százalékkal nőtt – közölte a MÁV START Zrt. csütörtökön.

MTI | 2012. február 2.
|  

A közlemény szerint további bővítésként a MÁV-START az InterCity hálózatán közlekedő járművein tervezi az ingyenes wifi szolgáltatás biztosítását, és ehhez kapcsolódódva konnektorok kiépítését.
Tavaly szeptembertől több vonatán is díjmentesen biztosítja utasainak a MÁV-START a vezeték nélküli internetelérés lehetőségét.

A vasúttársaság tapasztalatai és mérései alapján egyre többen veszik igénybe a szolgáltatást, és a felhasználók által letöltött adatmennyiség is folyamatosan nő: az első négy hónapban több mint 510 gigabytevolt az adatforgalom. Eddig 240-en voltak a legtöbben, akik egyidejűleg csatlakoztak a rendszerre, átlagosan pedig naponta 150-en interneteztek. Az egy kocsiban wifit használók eddigi legnagyobb száma 30 fő volt.


A legtöbben péntekenként és vasárnaponként utaznak az érintett a vonatokon, így ezeken a napokon a legnagyobb a szolgáltatás igénybevétele is. Ehhez a fedélzeti internetezők háromnegyede laptopot, netbookot, a többi utazó okostelefont használ.

Vezeték nélküli internetelérésre jelenleg tíz InterCity kocsiban van lehetőségük az utasoknak, ezek a járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity szerelvényekben közlekednek.

A MÁV-START 2011 novemberében kérdőívvel végzett felmérést az utazók körében, ez igazolta: valós az igény a wifire a vonatokon, a szolgáltatást igénybevevők 44 százalékának nincs mobilinternet-hozzáférése és más vonatokon is szívesen használna vezeték nélküli internetet.

Címkék: Tech, Ingyen, Utazás, Wifi
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Pesta 2012. február 2. 22:29

Nekem erről a mávos wifiről azok a neten terjengő képek jutnak eszembe, amikor vigyorognak a rajkók a putri előtt, amin ott figyel a parabola-antenna.

A vasútállomások az ocsmányság netovábbjai, a szutyok hatvanéves személyvagonok széthullanak, a bennük lévő pottyantós budikról jobb szót se ejteni, de wifi, az köll először, mer' hát go west, tudunk mi élni!

1 Nước mắm ngon quá! 2012. február 2. 18:27

Ritkán, de van szerencsém a magyar vasúttal is utazni, wifi helyett a menetrend betartásával is nagyon meg lennék elégedve.

Információ
X