nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyenes Skype-fülkék a tallinni reptéren

A tallinni Lennart Meri repülőtér várócsarnokában ingyenes Skype-fülkéket állítottak fel. Ezekből ingyen lehet videotelefonálni a világ bármely Skype-felhasználójának.

nyest.hu | 2011. március 23.
|  

A projekt célja, hogy az Észtországba érkező utasoknak azonnal kedvző benyomásuk alakuljon ki, és azt lássák, hogy Észtország modern és innovatív állam. A projekt egyik vezetője, Maria Alajõe kiemelte, hogy Lennart Meri, az észt köztársaság volt elnöke, a repülőtér névadója mindig hangsúlyozta: egy kis népet az internet tehet naggyá.

A Skype-fülke két hétköznapi dolog egyesítése: a Skype-é és a telefonfülkéé. A felületet érintőképernyő segítségével lehet kezelni. Ha a felhasználó elhagyja a telefonfülkét, automatikusan kilép a Skype-ból is.

A tervek szerint hasonló fülkéket szeretnének felállítani más repülőtereken, kikötőkben, szállodákban, bevásárlóközpontokban, kórházakban, hajókon is – és nem csupán Észtországban.

Forrás

Skype telefonikiosk tutvustab Eestit nutika e-riigina

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
6 arafuraferi 2011. május 26. 16:46

@Nước mắm ngon quá!: A jogszabályokkal tényleg gond van nálunk (kormányzópárttól függetlenül), bonyolult a megfogalmazásuk, és rengeteg logikai baki van bennük, sokszor mintha nem tudnának magyarul, akik írták. Lehet, hogy ezt direkt csinálják, hogy minél több jogász kelljen, akik persze összevissza értelmezik a jogszabályt. Matematikai logikát kéne oktatni a jogi egyetemeken, meg persze magyar nyelvtant.:-)

5 Pesta 2011. május 26. 16:45

@Nước mắm ngon quá!:

Talán épp azért „szerencsés", mert a megmaradt Észtország és észtség nem hagyta, hogy azok a köpönyegforgató senkiháziak akarják kioktatni őket európaiságból, akik néhány évvel azelőttig a legelvakultabb moszkovita baromságokat hajtogatták. Meg is lehet nézni, hogy végül is Tallinn néz-e ki különbül ma vagy Budapest. A modernség és az európaiság nálunk csak olyan, mint egykor a vöröscsillagos-búzakalászos lózungok, amiket a kutya se vett komolyan.

4 Loddi 2011. május 26. 16:18

Egy észt ismerősöm definíciója szerint az észt az a nép, amelyik az értelmetlen, orosz típusú törvényeket könyörtelen német precizitással hajtja végre. Ez a Skype-fülke azért ellentmond ennek. :)

3 Fejes László (nyest.hu) 2011. május 26. 15:45

@Nước mắm ngon quá!: "Szerencsés az az ország, amelyiknek a lakosai nem egy békediktátum visszacsinálásán frusztrálják magukat, nem akarnak Nagy-Észtországot..." www.nyest.hu/renhirek/problemak-az-eszt-euroval

2 Nước mắm ngon quá! 2011. május 26. 15:04

@tdk.112:

Szerencsés az az ország, amelyiknek a lakosai nem egy békediktátum visszacsinálásán frusztrálják magukat, nem akarnak Nagy-Észtországot, nem alkotnak visszaható hatállyal jogszabályokat, nem nyirbálják meg az alkotmánybíróság jogköreit, nem államosítják a magánnyugdíjakat, nem küldenek titkos vonalkódos kérdöíveket a lakosoknak, nem írkálják át népszavazás nélkül a komplett alkotmányt, nem verik szét a közoktatást, nem alkotják meg Európa legretrográdabb médiabilincsét, nem adnak milliárdos megbízást az aktuális kormányfö fogorvosának, egyszóval egyszerüen csak POLGÁRI módon gondolkoznak, tanulnak, dolgoznak, élnek. Informatikai kapacitás [szakemberek] itt is lenne böven, már csak hagyni kellene a polgárokat dolgozni, kiszámítható, nem hétröl hétre megbuherált jogszabályok el lehetetleníteni még azt is, aki csak boldogulni szeretne.

1 tdk.112 2011. március 23. 12:59

Hát, Észtország már Nyugat-Európának számít...

Információ
X