nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @arafuraferi: 21 Hát bizony, az írott források, és képek, néha(?) becsapják az embert..
  2022. 12. 05, 20:36  Álszölkup garázdálkodik a Wikipédián
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
PowerPointból Prezi – néhány lépésben

Ha elégedetlenek vagyunk régi prezentációinkkal, és nem csak az adatokat szeretnénk frissíteni, de a látványvilágot is megdobni, akkor erre remek lehetőségünk nyílik.

nyest.hu | 2012. május 9.
|  

Korábban már többször foglalkoztunk a prezentációkkal, írtunk cikket arról, miért előnytelen a rendkívül népszerű PowerPoint (és a hasonló elveken működő prezentációkészítők), és bemutattuk az ingyenes Prezit, mely egészen más elvekre épül. Sőt, azt is bemutattuk, hogyan lehet a Prezivel pillanatok alatt összedobni egy prezentációt.

De mi van akkor, ha valaki már elkészítette a prezentációját PowerPointban vagy Impressben, de mégis ki szeretné használni a Prezi által nyújtott lehetőségeket? Vagy ha egy régi prezentációnkat szeretnénk felújítani, és formailag is szeretnénk előrelépni? A közelmúltig nem volt más lehetőségünk, mint elölről kezdeni a prezentáció elkészítését Preziben.

Most azonban a Prezi lehetővé tette, hogy korábbi .ppt vagy .pptx formátumú dokumentumainkat importáljuk. A két prezentációkészítő filozófiája gyökeresen eltér, ezért az importálás nem történhet egy az egyben. A PowerPoint és a hasonló szoftverek elszigetelt képekkel, úgynevezett diákkal dolgoznak, ezzel szemben a Prezi egyetlen hatalmas felületet használ, amelyen az elrendezett objektumokra különböző mértékben lehet ráközelíteni. Első lépésben tehát a diákat a képernyő szélén megjelenő sávból „kézzel” (fogd-és-vidd módszerrel) át kell másolnunk a Prezi nagy lapjára, és el kell rendeznünk őket. A lapon ezek keretekként fognak megjelenni. Az elrendezés tetszés szerint történhet, a Prezi képes a diák eredeti sorrendjének megőrzésére, a kereteket bejáró ösvényt automatikusan kialakítja – nekünk legfeljebb módosítanunk kell, ha nem felel meg igényeinknek.

A különböző diákat elforgathatjuk, nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük, egymásba ágyazhatjuk. Az elemek elrendezésével elérhetjük, hogy előadásunk sokkal áttekinthetőbb legyen. Nyilak segítségével kényelmesebben követhetővé tehetjük a gondolatmenetet, grafikai elemek alkalmazásával pedig megerősíthetjük mondanivalónkat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Fejes László (nyest.hu) 2012. május 10. 08:33

@scasc: Azért kíváncsi lennék, miben is rejlik a nehézsége.

1 scasc 2012. május 10. 02:37

A preziket nagyon nehéz _jól_ használni egy előadásban. Inkább netes bemutatókra alkalmas. Arra viszont elég tetszetős.

Információ
X