nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Polgári védelmi gyakorlatok 4 nyelven

Dél-Koreában a lakosok már rég megszokták a gyakori polgári védelmi gyakorlatokat, mostantól már a külföldiek is kevésbé lepődnek majd meg.

nyest.hu | 2012. január 17.
|  

Koreai-félszigeten már hatvan éve „háborús” helyzet van abban az értelemben, hogy sosem írtak alá békeszerződést. Emiatt Dél-Koreában a mai napig gyakorinak számítanak a polgári védelmi gyakorlatok. A helyiek nem is lepődnek meg ilyenkor, és tudják és tudják, hogy tegyenek, de a turistákkal már más a helyzet.

Ezért döntött végre úgy a szöuli metróvállalat, hogy lefordíttatja a hangosbemondóból a gyakorlatok alatt felhangzó üzeneteket. Mostantól a turisták többsége se fog annyira meglepetten és értelmetlenül állni, ha angolul, japánul vagy kínaiul tud, akkor számára is érthetőek lesznek az ilyenkor elhangzó utasítások.

Dél-Koreában minden hónapban van polgári védelmi gyakorlat, kilenc különböző veszélyhelyzetre felkészülve. Mind a kilenc szituációnak elkészítették a fordítását a három nyelvre. A metróállomásokat is gyakran érintik a gyakorlatok.

Dél-Koreában gyorsan nő a turisták száma, hamarosan eléri az évi tízmilliót. Valószínűleg ideje volt a többnyelvű figyelmeztetések bevezetésére a metróban.

Forrás

The Korea Times: Subways to make announcements on drills in foreign languages

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X